Mads fra Den store bagedyst: Undrer sig over DR

24/11/20 13:44

Sarah Steenfeldt

Mads i fuld sving i bageteltet i dette års sæson af Den store bagedyst. Foto: Carsten Mol
I lørdags bagte Mads sig vej videre til finalen, men der er stadig én ting, som han undrer sig over.

I løbet af dette års sæson af Den store bagedyst, er 24-årige Mads fra Aarhus, intet mindre end fire gange løbet afsted med mesterbager-forklædet. Derfor overrasker det måske heller ikke seerne, at han nu er nået helt til finalen. 

Til B.T. fortæller han, at indbakkerne på hans sociale medier gløder. Der er mange som gerne vil have fingrene i hans opskrifter, på de flotte kager der bliver bagt i Bagedyst-programmerne. Derfor er der også én ting som særligt undrer ham - nemlig at DR ikke har lagt flere af hans opskrifter op på DRs hjemmeside. 

“Jeg ved ikke hvem, det er der står for at lægge vores opskrifter ud på DR's hjemmeside, men selvom jeg er blevet mesterbager fire gange, er der kun kommet en af mine opskrifter op,” siger han til bladet. 

Lidt for avanceret 

Men Mads har dog selv tænkt over, om det er fordi, at hans opskrifter er en tand for avancerede for den gennemsnitlige Bagedyst-seer.

Han fortæller at han godt har bemærket, at dem som skriver, måske ikke er på helt samme “bage-niveau” som ham selv. Hans opskrifter kræver nemlig flere rekvisitter, som ikke nødvendigvis er af den slags, som alle har i sit køkken. Blandt andet kræver opskrifterne en trykkoger og en anden kræver en helt særlig kirsebærsovs, som kun kan skaffes hvis du har et erhvervskort til Inco i Aarhus. Han medgiver at nogle af opskrifterne hurtigt kan blive for omstændige.

B.T. har også henvendt sig til DR, for at spørge om hvorfor, at alle Mads’ opskrifter ikke er blevet lagt op på hjemmesiden. 

Her lyder svaret:

“Hver uge vælger vi nogle opskrifter ud, som bliver lagt DR's madsite dr.dk/mad. Vi vælger nogle opskrifter, som vi tænker seerne kunne have lyst til at kaste sig ud i. Oftest er det kager, som har fået ros i programmet, og som ikke kræver alt for meget specialudstyr og indkøb i specialbutikker. Desuden prøver vi at variere lidt, hvilke deltageres opskrifter vi lægger ud. Det kan også være opskriften fra den hemmelige udfordring, vi deler.”