Mads Mikkelsen i interview: "Hvad hvis det er en lortefilm?"

10/04/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Mads Mikkelsen afslører sin ærlige mening.

Mest læste i dag

Der er mange skuespillere i disse dage, der tager deres håndværk meget, meget seriøst - og nægter at bryde karakteren, mens de er på settet. En teknik som hele danmarks Mads Mikkelsen kalder absolut absurd. Det skriver TMZ. 

Skuespilleren - som senest afløste Johnny Depp i 'Fantastic Beasts', og som har et væld af andre suceeser gennem årene - lod sine ærlige meninger om såkaldet 'method acting' komme frem i et interview med GQ UK. Her sagde han, at gå så meget ind i karakter for en rolle er "bullshit."

I sit interview med magasinet siger han, at han blev gjort opmærksom på, at Lady Gaga angiveligt fortsatte med at optræde som Patrizia Reggiani i 'House of Gucci', selv når kameraerne ikke rullede. Samme gjaldt for 'Succession'-stjernen Jeremy Strong - som angiveligt skulle at have taget tingene til ubehagelige ekstremer under optagelserne.

Mads Mikkelsen er dog ikke imponeret over det såkaldte engagement. Mens han anerkender, at han forbereder sig passende til roller - herunder at lære en færdighed, som han måske har brug for at udstille på kamera, udtaler han at: "Forberedelse - du kan blive sindssyg."

Han tilføjer: "Hvad nu hvis det er en 'lortefilm' - hvad tror du, du har opnået? Er jeg imponeret over, at du ikke droppede karakteren? Du skulle have droppet det fra begyndelsen! Hvordan forbereder du dig på en seriemorder? Vil du bruge to år på at tjekke det ud?"

Foto: Shutterstock

Mads Mikkelsen ser det på følgende måde: enten er du en fantastisk skuespiller, eller også er du det ikke - og han mener, at mens Daniel Day-Lewis (kongen af 'method acting') måske har taget tingene for langt i fortiden. Han synes også, at Daniel Day-Lewis i sagens natur bare er fantastisk til det han laver, og derfor virker det. Ikke så meget for den egentlige dybe hengivenhed til selve rollen.

Selvfølgelig er flere og flere skuespillere helt med på metoden - især Jared Leto, der berygtet forblev i karakteren for en række roller. Inklusive da han spillede hovedrollen som Jokeren i 'Suicide Squad'.  

Det ser faktisk ud til, at den danske skuespillers pointe er ret tydelig. Du kan gøre alt, hvad du har lyst til - men en god skuespiller behøver måske ikke nødvendigvis at udholde, hvad deres karakter gør for at få en god præstation.

 

Anbefalet til dig