Mads Steffensen taler ud: Jeg har båret på en tung rygsæk

01/2/21 11:41

Sarah Steenfeldt

Foto: PR - Madssteffensen.dk. - Alex Nyborg Madsen
Et nyt kapitel er startet for den populære radio- og tv-vært, og nu fortæller han ærligt om den store beslutning.

Da 2020 gik på hæld, kunne Mads Steffensen melde ud, at han i 2021 ikke længere ville være at finde hverken på tv-skærmen i Kender du typen eller i det populære radioprogram Mads og monopolet. I stedet kan man nu lytte til podcasten Mads og A-holdet, hvor Mads Steffensen fortsat løser danskernes dilemmaer, sammen med kendte gæster. 

Nu fortæller han selv, om den store beslutning det var, at stoppe hos DR. 

På trods af corona-pandemien, var sidste år et af Mads Steffensens travleste arbejdsår. Der blev fortsat optaget Mads og Monopolet, samtidig med at han også var med på tv-programmet Fællessang og Alle mod en. Da året lakkede mod enden, skulle den 50-årige radio-og tv-vært tage stilling til, om han ville forlænge sin kontrakt med DR endnu et år - og her havde han brug for at tænke sig godt om. Det skriver HER&NU

Pludselig havde han svært ved at finde ud af hver der skulle ske, og han fandt sig selv ved en skillevej. Skulle han blive i det kendte, eller skulle han prøve noget nyt, nu hvor en mulighed åbnede sig?

Arbejdet fyldte meget

Privat danner Mads Steffensen par med Marianne, som han har været sammen med i over 25 år. Sammen har de tre sønner - August på 23, Noah på 20 og Corffitz på 16. Og det var også hos Mairanne, at han søgte sparring omkring hvad fremtiden skulle byde på.

"I det her forløb er Marianne og jeg stået tidligt op om morgenen og er gået en time rundt om Damhusengen. Her har vi snakket tingene og scenarierne igennem. Vi har været sammen i det skifte, jeg nu har lavet. Vi har været sammen i over 25 år, og hun er min faste sparringspartner, fortæller Mads Steffensen om forløbet.

Jobskiftet har i den grad været noget som Mads har kunne mærke i privatlivet - der har nemlig været meget tid, som er gået med arbejde. Blandt andet havde Marianne arrangeret en overnatning for dem sidste, for at de kunne komme lidt væk. Her ankom Mads først omkring kl. 22 og måtte afsted igen kl. 07 den efterfølgende morgen. Ligeledes har mange fredage og lørdage gået med optagelser til tv- og radioprogrammer. Så nu nyder han at kunne sove længe i weekenderne og være mere sammen med familien.

"Jeg sov til 9.15 i lørdags. Det kan jeg ikke huske, hvornår jeg sidst har gjort. Min krop har bare vænnet sig til at skulle tidligt op. Så da jeg tog beslutningen, og især da den blev meldt ud, kunne jeg mærke, at jeg havde båret rundt på en tung rygsæk, som jeg nu stillede fra mig. Jeg vidste bare ikke, jeg havde båret rundt på den. Det var en lettelse," fortæller han.