Mælk solgt i hele landet tilbagekaldes: Bør kasseres

14/04/2023

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Mælk, der er blevet solgt i hele landet, bliver nu tilbagekaldt. Mælken bliver tilbagekaldt på grund af en smagsfejl.

Mest læste i dag

Har du købt mælk på det seneste, der har haft en lidt underlig smag? Og har du tænkt, at det har haft smag af noget, der minder om cornflakes?

I så fald kan der faktisk være en helt naturlig årsag til dette, såfremt der er tale om en mælk, der kommer fra mejeriet Thise.

Det skyldes, at både skummet- og minimælk fra mejeriet Thise er blevet ramt af en smagsfejl, der gør, at det er endt med at smage lidt af cornflakes.

De partier af mælk, der er omfattet af denne fejl, er blevet solgt i Coop-ejede butikker i hele landet. Har du købt mælk i en sådan butik på det seneste, og har du oplevet, at smagen har været mærkelig, kan dette derfor være årsagen.

Smagsfejlen har nu medført, at Thise Mejeri har besluttet at tilbagekalde de partier med mælk, der er omfattet af problemet.

"Sådan skal mælk selvfølgelig ikke smage," lyder det ifølge DR fra Thise i deres tilbagekaldelse.

Den fejl, der har gjort, at partiet med skummet- og minimælk er endt med at smage mærkeligt er, at der har været 'kølesvigt i den indvejede råmælk'.

Thise slår fast, at det kun har ført til, at mælken har fået en mærkelig smag. Det er ikke noget, der har gjort, at der er en sundhedsfare forbundet med at drikke mælken, hvorfor man roligt kan gøre dette.

Konkret er der tale om 'Änglamark, Irma 1/1 liter' samt 'COOP 365 skummet- og minimælk', der har en tappedato, der hedder d. 9. april. Thise oplyser også, at de har en bedst før-dato, der lyder på d. 20. april.

Thise har beklaget fejlen, og har meldt ud, at til trods for, at der ikke er nogen sundhedsmæssige fare forbundet med at indtage mælken, så anbefaler de, at man kasserer produktet.

Anbefalet til dig