Mælk tilbagekaldes: Solgt i både Fakta og Coop i hele landet

24/03/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Nu tilbagekaldes 8580 kartoner mælk.

Mest læste i dag

Thise Mejeri meddeler, at de tilbagekalder hele 8580 kartoner mælk. Mere specifikt drejer der sig om mejeriets økologiske mælk, som går under navnet 'Coop 365 minimælk'.

Ifølge Thise Mejeri er den omtalte mælk blevet solgt i både Fakta- og Coop 365-butikker i hele landet.

De mælk, der bliver tilbagekaldt, har tappedato 22. marts og en bedst før-dato, der hedder 2. april. Desuden oplyses det, at mælken har stregkoden 5701975300953.

I en skriftlig udtalelse meddeler Thise Mejeri, at man er nødt til at tilbagekalde mælken, da der under vedligeholdelse af en af deres tappemaskiner er sket en fejl ved monteringen af en ventil.

Dette har desværre resulteret i, at der under tapning af mælken er blevet iblandet rester af rengøringsmiddel i en mindre del af den samlede produktion.

Mejeriet oplyser, at det ikke er alle kartoner mælk, der er ramt. Derimod skulle det drejer sig om 1056 kartoner mælk. Til trods for dette, har mejeriet alligevel valgt at tilbagekalde hele produktionen, der består af 8580 kartoner mælk.

Hvis man har en mælk stående i køleskabet, der matcher den beskrivelse, der er blevet angivet af Thise Mejeri i deres skriftlige udtalelse, skal man enten kassere den eller levere den tilbage til den butik, hvor den er blevet købt.

Har man mælk fra denne produktion derhjemme, er det naturligvis vigtigt, at man ikke drikker den. Ifølge mejeriet kan der nemlig være en sundhedsmæssig risiko forbundet med at drikke mælk, der har et indhold af rengøringsmiddel.

Ydermere oplyses det, at symptomerne kan være utilpashed, kvalme eller opkast. Oplever man alvorlige symptomer, skal man søge egen læge, skriver Thise Mejeri.

 

Anbefalet til dig