Magnus Heunicke melder ud: Her håber han på mundbind kan fjernes

Foto: Shutterstock

Hvornår mundbind begynder at blive udfaset vides ikke - men nu deler sundhedsminister Magnus Heunicke sit håb for, hvornår han håber det kan fjernes flere steder.

I dag har været en stor dag for Magnus Heunicke - han har nemlig modtaget sit første stik med corona-vaccine.

Til TV 2 fortæller han på vej ind for at modtage vaccinen, at han er åben for, at fjerne mundbind flere steder allerede inden sommerferien.

Det er ikke kun Magnus Heunicke der er positiv omkring udfasningen af mundbind. Tidligere i dag har også direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, udtalt at han mener at brugen af test og mundbind bør overvejes. 

Søren Brostrøm forventer, at brugen af mundbind vil være på dagsordenen, når partierne bag genåbningsaftalen mødes på onsdag. Dog vil han ikke sætte dato på hvornår at danskerne kan slippe for mundbindene.

Læs også

Stephanie fra Årgang 0 afslører baby-planer

"Vi har den store vaccinationsdækning, lave smittetal og lave indlæggelsestal. Det gør, at det er relevant at diskutere, om man kan skrue en smule ned på restriktioner, brug af mundbind og coronapas i forskellige sammenhænge," fortæller han.

Vaccination af danskerne er også i fuld gang - 40,4 procent af befolkningen har modtaget første vaccine-dosis, mens 23 procent af befolkningen i Danmark er færdig-vaccinerede.

Ubekendte faktorer 

De fleste danskere ser sikkert frem til, at kunne droppe mundbindet - men hvornår v i præcist kommer til at kunne dét, vides altså ikke.

Tidligere i dag, har Søren Brostrøm også meldt, at han ikke kan afvise at der kommer en tredje bølge.

Det er også i et interview med TV 2.

Der er nemlig fortsat nogle ubekendte faktorer i kampen mod COVID-19, som kan sætte Danmark en smule tilbage. Det drejer sig om nye varianter af virussen. 

Flere steder i verden har nye varianter sendt lande ud i nye nedlukninger. 

Læs også

Nyt prinsebillede begejstrer: Lagde du mærke til detaljen?

Netop nu kæmper premierminister Boris Johnson og resten af briterne med den såkaldte indiske variant, der slap ind i landet i april. I skrivende stund antages det, at den indiske variant er 50 procent mere smitsom end den britiske, som er den dominerende herhjemme. Det er et sådant scenarie, som Brostrøm ikke kna udlukke, derfor vil han heller ikke slukke alle advarselslamper endnu, fortæller han. 

"Jeg kan ikke aflyse pandemien. Jeg vil heller ikke aflyse alle advarselslamper," udtaler Sundhedsstyrelsens direkør Søren Brostrøm til TV 2.

Han fortæller desuden, at han ikke kan udelukke, at Danmark også rammes af en tredje bølge af COVID-19.