Magnus Heunicke melder ud: 'Vi kan se en tydelig stigning'

Foto: Shutterstock
Sundhedsminister Magnus Heunicke melder ud, at der kan ses en tydelig stigning i antallet af, der får deres første stik.

Mest læste i dag

Ifølge DR er der flere danskere, der vælger at få deres første stik. I løbet af de seneste syv dage, er der i gennemsnitlig 1.641,4 personer om dagen, der er blevet vaccineret.

Det står i kontrast til blot tre uger forinden, hvor det daglige gennemsnit lød på kun 870,4 personer om dagen.

Sundhedsminister Magnus Heunicke beretter, at regeringen gør en stor indsats for at få flere til at takke ja til vaccinen. Ser man på tallene fra DR, er det noget, der bærer frugt. Det fortæller han også selv i et opslag på Facebook.

"Vi gør en kæmpe indsats for at få flere til at takke ja til vaccinen i de her uger. Og det begynder at bære frugt, for vi kan se en tydelig stigning i antallet, der nu får deres første stik," skriver Magnus Heunicke i sit opslag på Facebook.

Han udtrykker dog også, at der fortsat er arbejde, der skal gøres. Derfor håber han også på, at den positive bevægelse, der ses for tiden, kan ende med at blive en bølge, der får flere til at beslutte at lade sig vaccinere.

"Lad os nu få den lille, positive bevægelse til at blive en bølge. Med frivillighed, saglig oplysning og dygtige medarbejdere i hele Danmark, der er klar til at svare på alle spørgsmål, hvis man er i tvivl. Kom så Danmark. Vi kan gøre det her sammen," lyder det fra sundhedsministeren.

Magnus Heunicke oplyser også, at Danmark er et af de lande i verden, der har den højeste vaccineopbakning, hvilket ifølge ham har været 'afgørende for, at vi indtil nu er kommet så godt igennem'.

Da vi træder ind i vinterperioden med stigende smittetal, lægger han dog ikke skjul på, at Danmark har en opgave foran sig denne vinter. Derfor appellerer han også til, at danskerne som samfund hjælper hinanden.

Slutteligt sender han også en tak til dem, der allerede har besluttet sig for at blive vaccineret. I samme ombæring skriver han, at dem, der er blevet vaccineret, hjælper Danmark med at komme igennem 'den begyndende vinterbølge'.

"Tak til hver eneste af jer, der er blevet vaccineret. I hjælper jer selv og jeres kære, I hjælper vores sundhedsvæsen og de ansatte på de pressede afdelinger - og I hjælper Danmark med at komme igennem den her begyndende vinterbølge som et åbent samfund med styr på epidemien,” runder han sit opslag af.

Anbefalet til dig