Magnus Heunicke raser: Det er ikke et udtryk for ordentlighed

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

På sin Facebook-profil kommer der nu et opråb fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

I går kom Statens Serum Institut på banen med de 'rigtige' coronatal, der viser antallet af indlagte med corona, som er indlagt på grund af corona og ikke på grund af anden sygdom.

Indtil nu har SSI nemlig opgjort antallet af indlæggelser på baggrund af, hvor mange danskere der var indlagte på hispitalet med corona, men folk der eksempelvis var indlagt med et brækket ben, men som også var smittet med corona, talte også med i statistikkerne. Dette ville også være tilfældet, selvom vedkommende ingen symptomer havde.

De rigtige tal har fået Venstre til at kritiserer statsministeren, som de mener, har lukket landet ned på baggrund af falske tal, og det har fået Sundhedsministeren op i det røde felt.

I opslaget skrev venstre:

"Det er meget bekymrende, at Mette Frederiksen bruger misvisende indlæggelsestal til at lukke landet ned. Danskerne har krav på sandheden." lyder det i opslaget, som Magnus Heunicke nu har reageret på.

Vil nødig gøre det til en politisk kampplads 

"Så kører Venstre negativ kampagne imod både vores sundhedsmyndigheder og imod regeringen. De danske sundhedsmyndigheder er blandt verdens bedste. De lægger tal frem, er førende forskere på verdensplan og deler deres viden med den danske offentlighed. Og de har i øvrigt knoklet i døgndrift under hele pandemien. Og nu skal de så høre fra et stort oppositionsparti, der kører kampagne imod dem, at de leverer misvisende tal, som så bruges af regeringen i vores kommunikation." fortæller Magnus Heunicke i opslaget, der længere nede fortsættes således:

"Jeg vil så nødig gøre håndteringen af epidemien til en politisk kampplads. Derfor er jeg nødt til at sætte foden ned for så negativ og mistillidsskabende en kampagne fra et stort politisk parti. Særligt, når den direkte går på at skabe mistro til tal fra vores sundhedsfaglige myndigheder." lyder det fra Heunicke, der opfordrer Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensne til at holde igen. 

Herunder kan du se hele Magnus Heunickes opslag på Facebook: