Magnus Heunicke slår fast: Sker i nær fremtid

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Nu lyder der en udmelding fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Mest læste i dag

På Twitter deler Magnus Heunicke nu en melding.

Han oplyser at kontakttallet i dag er beregnt til 1,2.

"Kontakttallet er i dag beregnet til 1,2. Høj smitte, men vores nuværende vurdering er, at epidemien vil toppe i nær fremtid," lyder det fra sundhedsministeren.

Han understreger dog også, at der er godt styr på indlæggelsestallet. 

"Vi har godt styr på indlæggelsestal, hvilket skyldes kombi af, at 3,5 mio danskere nu er revaccineret og at omikron er mindre alvorlig," slutter han af.

Farvel til restriktioner

På trods af den høje smitte og det høje kontakttal, så er det i dag erfaret at danskerne formentligt også snart kan vinke farvel til coronarestriktionerne.

På et pressemøde onsdag aften vil Mette Frederiksen fjerne alle restriktioner.

Det skriver Jyllands-Posten.

I sidste uge meldte Sundhedsministeriet ud i en pressemeddelelse, at danskerne denne onsdag vil få svar på, hvordan hverdagen kommer til at se ud efter 31. januar.

Regeringen har bedt Epidemikommissionen om at vurdere om epidemisituationen tillader, at restriktionerne kan lempes yderligere i Danmark.

”Trods høje smittetal ser vi en opmuntrende udvikling i antallet af indlæggelser, særligt på intensiv. Det skyldes ikke mindst den store vaccinetilslutning, hvor Danmark er blandt de lande i verden, der er længst fremme med 3. vaccinestik. Det giver et solidt grundlag for epidemikontrol, og jeg ser frem til at modtage Epidemikommissionens indstilling," udtaler sundhedsminister Magnus Heunicke.

Samtidig har regeringen bedt Epidemikommissionen om at vurdere kategoriseringen af covid-19 som en samfundskritisk sygdom. Denne kategoriseringen står til at udløbe den 5. februar.

Anbefalet til dig