Mai Manniche efter Menys tiltag: 'Der røg mit daglige indkøb'

Af: Thea Andersen

|

17/08/2023

Nyheder
Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Mai Manniche er færdig med at handle i Meny.

Lige nu læser andre også

I denne uge er der Pride i København, og ILLUM er sponsor. For at bakke op, giver Meny Illum ti procent rabat på køb i butikken - men kun til kunder med et regnbuemønstret Pride-armbånd.

Efter at have delt dette tiltag på Facebook, er Meny Illum havnet i en shitstorm. Flere er utilfredse med, at supermarkedet forskelsbehandler - og en af dem er smykkedesigneren Mai Manniche.

Instagram har hun netop delt et opslag, hvor hun fortæller, at hun er færdig med at handle Meny.

"Jeg har egentlig altid elsket at handle i Meny Danmark - men det tager sgu overhånd når de ‘pinkwasher’ og hele denne uge giver 10% rabat til alle med pride-armbånd!!," indleder hun Instagram-opslaget og fortsætter:

"Kommer der også en uge til alle kvinder for at sætte fokus på fortsat manglende ligestilling? En uge med 10% til voldsramte? En uge med 10% til….? Udfyld selv - for hvis lgbt skal have 10% hvorfor så ikke alle andre udsatte grupper?! Der røg mit daglige indkøb i Meny - jeg nægter simpelthen at støtte op om den slags tiltag der udelukkende handler om kommercielle interesser."

Opslaget er fulgt op med de to følgende hashtags: #ligestilling #StopPinkwashing.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig