Makrel solgt i butikker over hele Danmark tilbagekaldes: Spis det ikke

22/04/2023

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
Du opfordres til at levere det tilbage eller smide det ud, hvis du har købt produktet.

Mest læste i dag

Der kan ikke herske den store tvivl om, at makrelsalat kan findes på frokostborde i hele landet, da det er en klar favorit hos mange.

Hvis det også er tilfældet for dig, og du derfor har smidt en makrelsalat i kurven, da du sidst var ude at købe ind, er det dog ikke sikkert, at du skal spise den.

Det skyldes, at K-salat har været nødt til at tilbagekalde et parti med makrelsalat, da de har begået en sand brøler. Konkret er de ved en fejl kommet til at sætte de forkerte mærkater på produktet 

Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse ifølge Ekstra Bladet.

Hvad man ikke har fået meget på mærkatet er, at der er tale om en makrelsalat, der har et indhold af æg. Som følge af dette, er det ikke alle, der gør klogt i at spise produktet.

Hvis du er allergisk overfor æg, er det vigtigt, at du ikke spiser makrelsalaten fra K-salat.

Konkret er der tale om 'K-salat makrelsalat', der har en nettovægt på 150 gram samt en bedst før-dato, der lyder på den 23. maj 2025. 5704000496782

I pressemeddelelsen fremgår det desuden, at den korrekte etiket til makrelsalaten har følgende EAN-kode: 5701018044820, mens den forkerte har denne: 5704000496782.

Produkter er blevet solgt i en lang række butikker, da det er blevet forhandlet i både Coop-, Dagrofa- samt Intervare-butikker i hele landet. 

Det lyder også, at pakkerne ved en fejl er blevet markeret som værende pickles, hvilket man kan se på etiketten, der sidder bag på produktet, lyder det.

Hvis du er en af dem, der har købt makrelsalaten, opfordres du af Fødevarestyrelsen til at få afleveret det tilbage til den butik, hvor det er købt. Alternativt kan du vælge selv at kassere produktet.