Mand blev tacklet da han ville se dronningens kiste: Hans årsag var helt gak

21/9/22 07:47

Naja Radik

Foto: Shutterstock
Manden, der blev tacklet af politiet og anholdt efter at have grebet fat i dronning Elizabeth II’s kiste, har givet nogle meget vilde grunde til sin opførsel.

28-årige Muhammad Khan blev tacklet af politiet, efter at han angiveligt skubbede et barn af vejen, før han kastede sig efter dronningens kiste fredag den 16. september. 

Optagelser fra stedet viser, at offentligheden ser chokeret ud, og en mand bliver tacklet til jorden af vagter. 

Den 28-årige, der mødte op i retten efter den dramatiske hændelse, har nu forklaret, hvorfor han overhovedet greb dronningens kiste. 

Khan fortalte retten, at “han ikke troede dronningen var død og ønskede at tjekke efter” rapporterer LADbible.

Han hævdede angiveligt også over for retten, at han planlagde at skrive til den kongelige familie, og hvis han ikke hørte tilbage, planlagde han at “trænge ind i kongelige boliger” for at finde dronningen selv og tale med hende.

“Jeg ville være nødt til, at trænge ind for at forsøge at få kontakt,” sagde han og tilføjede, at han ville fortsætte med at prøve, så længe han lever. 

Retten i Westminster hørte, at han mente, at kong Charles havde noget at gøre med dronningens død. 

Den 28-årige stod anklaget i Westminster Magistrates Court i henhold til paragraf 4A i loven om offentlig orden.

Anklager Luke-Staton, beskrev begivenhederne, der fandt sted fredag den 16. september for retten. 

“Den tiltalte var nået til Westminster Hall. Han blev derefter set af betjente, der var til stede, at han var ved at nærme sig kisten.”

“Han trådte ned fra tæppet i retning af katafalken og greb derefter med begge hænder fat i Royal Standard-flaget, der var draperet over kisten.”

Retten hørte derefter, at Khan blev tacklet, fjernet fra rummet, anholdt og afhørt af politiet.

Den tiltalte udtrykte tanken om, at dronningen ikke er død, og at han nærmede sig kisten, fordi han selv ville tjekke. 

Staton afslørede også, at Khan havde planer om at forsøge at deltage i statsbegravelsen med deltagelse af den kongelige familie og statsoverhoveder fra hele verden.

Khan tror stadig ikke at dronningen er død. 

Han er nu blevet løsladt mod kaution på betingelse af, at han forbliver på et psykiatrisk hospital i det østlige London, indtil han næste gang møder op i retten den 18. oktober.