Mand chokeret: Dette er den billigste måde at koge vand på

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
TikTok-brugeren ønskede at finde ud af, hvor meget energi og omkostninger der var involveret i i kogning af to liter vand ved stuetemperatur.

Lige nu læser andre også

En far har fundet ud af, om det er billigere at bruge en kedel eller kogepladen til at koge vand - og sagde, at resultatet overraskede ham. 

TikTok-brugeren udførte et eksperiment for at finde ud af, hvor meget energi, og hvor meget omkostning, der var involveret i kogning af to liter vand ved stuetemperatur. 

Først fandt ingeniøren og akademikeren, der går under navnet dinosaurdannyx, ud af, hvordan man måler gasstrømmen, der bruges af hans komfur. 

Derfra fandt han ud af, at det kostede ham omkring 1,99p at koge vand ved hjælp af sin kogeplade. 

At bruge sin elkedel til at koge den samme mængde vand kostede 3,94p - næsten dobbelt så meget, rapporterer The Mirror.

“Resultaterne af dette overraskede mig faktisk,” sagde han. 

Selvom kedler generelt bruger mindre energi, betød de forskellige priser på elektricitet og gas, at kogepladen fungerede billigere. 

“Hvis du leder efter en energibesparelse, skal du gå efter elkedlen,” sagde han. 

“Hvis du leder efter en omkostningsbesparelse, skal du gå efter kogepladen.” 

Briter, der er afhængige af ovn madlavning, kan spare op til 604 pund (5300 kroner, red.) om året på deres energiregninger, ved at skifte til andre apparater, ifølge ny forskning. 

En undersøgelse foretaget af energileverandøren Utilita og en supermarkedskæde, har afsløret en detaljeret omkostningsfordeling af hver af de seks hovedtyper af kogeapparater, der typisk findes i britiske hjem.

Deres forskning er baseret på den gennemsnitlige tid, hvert apparat bruges i pr. dag. 

Den mest energiintensive er elkomfuret, som kan koste op til 317 pund (2800 kroner, red.) om året at køre - mens mikrobølgeovnen i den anden ende af skalaen kun koster 8p om dagen, i alt beskedne 30 pund (262 kroner, red.) årligt.

Andre madlavningsapparater, der almindeligvis anvendes, inkluderer gaskomfuret, der koster 33p om dagen eller 121 pund (1057 kroner, red.), og den delelektriske, del-gal dobbelte komfur, der  sætter brugerne tilbage med 72p dagligt eller 264 pund (2300 kroner, red.) årligt. 

At lade vandet simre i stedet for at lade det koge, kan også spare dig for 68 pund (knap 600 kroner, red.) årligt, og ikke at overfylde kedlen, kan efterlade dig med en ekstra 19 pund (166 kroner, red.) over en 12 måneders periode. 

Forskningen er baseret på energiforbruget i 83 apparater på tværs af 24 kilder, herunder akademisk forskning, lovgivning og data indsamlet fra populære shopping websteder.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig