Mand dræbt af politiet efter at have ringet 112 fordi hans bil ikke virkede

16/09/2022

Naja Radik

Foto: Politiet
Tidligt om morgenen den 11. juni blev den 22-årige Christian Glass skudt af en politibetjente efter at have ringet 112 for at få hjælp til sin bil.

Mest læste i dag

Tidligt om morgenen den 11. juni blev den 22-årige Christian Glass skudt af en politibetjent efter at have ringet 112 for at få hjælp til sin bil. 

Klokken 23.21 den 10. juni modtog Clear Creek’s County Sheriff’s Office et 911-opkald fra en bilist, der havde brug for hjælp i Silver Plume, Colorado. 

Denne bilist var Christian Glass, en kok og kunstner, der under sit 112-opkald sagde, at hans bil var kørt fast på en rigtig skidt måde, og at han havde brug for hjælp. 

Under opkaldet sagde han, at han havde to knive, en hammer og en gummihammer i bilen, som han sagde, at han kunne smide ud af bilen, når betjentene ankom for at få dem til at føle sig trygge.

Ifølge politiets redegørelse blev Christian dog straks argumenterende og usamarbejdsvillig da politiet ankom. 

Han blev til sidst skudt og dræbt på stedet efter en situation, der varede i mere end en time.

Clear Creek County Sheriff’s Office sagde efter situationen, der varede i over en time, at han til sidst forsøgte at stikke en betjent ned og blev skudt. 

Christian blev erklæret død på stedet.

Obduktionsrapporten om Christians død sagde, at han modtog fem skudsår i brystet og et på sin højre arm, hvor retsmedicineren fastslog, at hans død var et drab forårsaget af skudsårene.

Advokater, der repræsenterer Glass-familien, hævder imidlertid, at fra start til slut eskalerede betjentene og proaktivt indledte magt. 

I en udtalelse hævdede de, at der ikke var behov for, at betjentene truede Christian eller brugte magt, idet de argumenterede for, at betjentene på stedet handlede samvittighedsløst og umenneskeligt.

Bodycam optagelser fra betjentene, der deles af Glass-familiens advokater, viser dem ved Christians bil i mere end en time, mens han beder dem om at trække ham ud af hans knibe.

Christian kunne ses på kamera, der bad om, at de ikke måtte smadre hans vinduer, og andre gange viser optagelser fra skyderiet, at Christian gentagne gange laver hjerte håndtegn mod betjente på stedet. 

Optagelserne viser senere, at Christian bliver skudt flere gange, og hans lig bliver fjernet fra bilen.

Distriktsanklager Heidi McCollums kontor udsendte en udtalelse om efterforskningen af Christians død, hvori de sagde, at de arbejdede flittigt for grundigt at gennemgå beviserne i denne sag.

Udtalelsen sagde også, at det “ikke var i retfærdighedens interesse” at fremskynde sagen og komme til en hurtig løsning. Det skriver Unilad.

Anbefalet til dig