Mand fra Gentofte hyrede rengøringshjælp: Endte med at koste 80.000 kroner i bøde

28/9/22 17:18

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Det blev en dyr fornøjelse for en mand fra Gentofte, der ønskede at slippe for at gøre rent. Han er nemlig blevet idømt en bøde på 80.000 kroner.

Mange kan genkende, at man ikke har den store lyst til at gøre rent i hjemmet. De fleste overtaler dog sig selv til at gøre det alligevel.

Andre beslutter sig for, at det er en bedre løsning, at de får hjælp til det. Som regel fører det til, at de hyrer et rengøringsfirma, der kigger forbi en gang hver eller hver anden uge.

En mand fra Gentofte hører til i den sidste kategori. Han ønskede ikke selv at stå for at gøre rent derhjemme, hvorfor han valgte at hyre en rengøringshjælp, der kom forbi hans bopæl hver anden uge, for at gøre rent.

Som udgangspunkt er der intet galt med en sådan konstellation, men i dette tilfælde var der faktisk to problemer. Den person, der blev ansat til at gøre rent i mandens hjem, havde nemlig hverken en opholdstilladelse eller en arbejdstilladelse.

Det skriver Anklagemyndigheden fra Nordsjællands Politi i et opslag på Twitter.

Her fremgår det også, at manden havde haft personen ansat til at hjælpe med rengøringen i omtrent et års tid, inden der blev sat en stopper for det.

Personen gjorde – som sagt – rent hver anden uge, og var i hjemmet i et par timer hver gang. Derfor har der været tale om et begrænset stykke arbejde.

Det ændrer dog ikke på, at det nu har kostet manden dyrt, at han valgte at ansætte en rengøringshjælp, der hverken havde opholds- eller arbejdstilladelse.

Ifølge Anklagemyndigheden har det resulteret i, at han er blevet idømt en stor bøde på intet mindre end 80.000 kroner. Holder det stik, at han har fået gjort rent hver anden uge, vil det have kostet ham omtrent 3.000 kroner pr. rengøring.