Mand kidnappet og tilbageholdt for 263.000 kroner: Havde ansat to sexarbejdere på ferien

15/07/2022

Naja Radik

Foto: Disclosure / Twitter
Myndighederne i Rio de Janeiro leder stadig efter yderligere to mænd med forbindelse til kidnapningen, herunder en person, der blev set i lobbyen på hotellet i Brasilien.

Mest læste i dag

En amerikansk dommer på ferie i Rio de Janeiro hyrede to sexarbejdere, inden han blev kidnappet og tilbageholdt for løsepenge af to mænd, der udgav sig for, at være politibetjente. 

Mandens navn er ikke blevet frigivet, men de brasilianske myndigheder siger, at han ankom til landet den 3. juli.

Den amerikanske turist sagde, at han havde kendt de to kvinder, inentificeret som Shayna Monteiro og Beatriz Freitas, fra sine tidligere ture til Rio de Janeiro. 

Han inviterede kvinderne til den lejlighed, han havde lejet i Copacabana området i Rio.

CCTV optagelser, viser de to kvinder forlade lejligheden omkring klokken 11.30 og derefter vende tilbage en time senere, ledsaget af to politifolk, Erivaldo da Silva og Alef dos Santos, der fulgte dem ind i dommerens feriebolig.

Turisten blev hurtigt pågrebet, og politiet sagde, at de to piger var mindreårige. 

Manden blev varetægtsfængslet i den nordlige zone i Rio, og politiet nægtede, at løslade ham, medmindre der blev betalt løsepenge. 

Politiet kontaktede derefter en kvindelig ven af dommeren, der bor i Rio de Janeiro, og efter flere timers forhandlinger afgjorde de en kæmpe betaling på 263.000 kroner.

Kvinden kontaktede et medlem af militærpolitiet, og med hjælp fra en kidnapnings politienhed blev han løsladt på et mødested. 

Myndighederne ved nu, at de to unge piger, konspirerede med da Silva og dos Santos om kidnapningen. 

Da Silva er blevet identificeret som leder af en bande, der opererer i den vestlige zone i Rio og var på prøveløsladelse for ikke at afsone sin fulde periode på en 15 år lang dom for ulovlig besiddelse.

Han er nu blevet sigtet for afpresning og kidnapning. 

Myndighederne i Rio de Janeiro leder stadig efter yderligere to mænd med forbindelse til kidnapningen, herunder en person, der blev set i lobbyen ved ferieboligerne. 

Velfærd og sikkerhed for amerikanske statsborgere i udlandet, er en af de højeste prioriteter for udenrigsministeriet, sagde en talsmand for udenrigsministeriet ifølge The Mirror, men de kunne ikke kommentere denne specifikke sag.

Anbefalet til dig