Mand sigtet for bedrageri for 307 millioner kroner

20/6/22 11:56

Thea M. Andersen

Foto: Birgitte Carol Heiberg/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
En intensiv efterforskning har fundet sted.

Mandag formiddag var alt andet end en normal arbejdsdag for Københavns Politi.

Efter en intensiv efterforskning slog Københavns Politi til på fem adresser, som den sigtede var tilknyttet til: Hellerup, Gribskov, Halsnæs, Sorø og København. Ved den sidstnævnte adresse blev manden anholdt, og der bliver nu foretaget ransagninger alle stederne.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

"Efter en anmeldelse fra et konkursbo har vi gravet os ned i materialet. Det peger på, at den sigtede har lovet et stort og sikkert afkast ved investeringer i konkursboer, men i virkeligheden ikke har ført investeringerne videre som aftalt," siger Peter Reisz, som er vicepolitiinspektør hos Københavns Politi.

De er dog langtfra nået til bunds i bedragerisagen, men Københavns Politi er på sporene af, hvordan bedragerierne er foregået.

"Det er vores opfattelse, at investor A har indbetalt nogle penge til gerningsmanden. Investor B har gjort det samme, men de penge er derefter udbetalt til investor A for at foregive, at der er sket et afkast. Denne fremgangsmåde er fortsat med flere investorer, indtil der nu mangler et større millionbeløb," siger Peter Reisz.

Den anholdte er sigtet for bedrageri af særlig grov beskaffenhed.

Senere i dag vil han blive fremstillet i grundlovsforhør, hvor Københavns Politi gør krav om varetægtsfængsling.