Mand varetægtsfængslet: 20-årig højgravid kvinde fundet dræbt

02/05/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
20-årige Saga blev i lørdags fundet død i sin lejlighed.

Mest læste i dag

Uden for en bolig i Örebro i Sverige, hvor flere personer har efterladt blomster, billeder og kærlig hilsener, brænder gravlysene stille og roligt.

Et af billederne er den 20-årige Saga, som danner et hjerte med hænderne over sin gravide mave. “#Sagaengel. Vi elsker dig,” står der under. Et andet billede viser en glad Saga med studenterhue.

I lørdags blev politiet kaldt til en lejlighed på grund af en 'alvorlig væbnet forbrydelse'. Men gravide Saga blev fundet død på stedet. Det skriver Aftonbladet.

Politiet mistænkte hurtigt, at nogen havde udsat hende for en alvorlig forbrydelse, og der blev indledt en forundersøgelse af mord.

"Omstændighederne på stedet gør det muligt at mistænke, at nogen har dræbt kvinden," siger Robin Simonsson ved Anklagemyndigheden.

Senere lørdag aften blev en mand i 20'erne anholdt mistænkt for drab. Siden er mistankerne blevet styrket, og han er nu varetægtsfængslet mistænkt for drabet på den unge Saga.

Samme tragedie skete i Glasgow i sidste uge, hvor en gravid kvinde blev fundet død.

Politiet kunne med det samme meddele, at man betragtede dødsfaldet som “mistænkeligt”. Og i samme ombæring blev hendes forlovede efterlyst.

Kort efter fandt man manden, men kom til at tale med politiet. Han var nemlig også død. Liget blev fundet i et reservoir i Mugdock Country Park, der ligger nær Glasgow. Det rapporterede Mirror.

Man har endnu ikke kunnet fastslå, hvad manden er død af - derfor afventer man blot resultatet af obduktionen.

Politiet har heller ikke nok beviser til at kunne fastslå hvilken rolle, han har haft i den gravide kvindes død.