Manden bag dine barndomsminder er død

26/02/2020

Nanna Christina Smidt

Billede af Mogens Vemmer. Foto: Ulla Voigt
Du har sunget med på sangene, set programmerne og grinet med figurerne. Men nu er skaberen bag de mange DR-programmer gået bort.

Mest læste i dag

 

 

Mogens Vemmer er død i en alder af 84 år. I mange år har han været chef for B&U-afdelingen i Danmarks Radio, og er mest kendt for at være skaber af en række af DRs mest elskede børneprogrammer.

Skabte Bamse og Kylling

Mogens Vemmer har virkelig stået bag din barndom, hvad end du er ung eller lidt oppe i årerne.

Fra helt gammel tid har Mogens Vemmer stået bag Sonja fra Saxogade og Vinterbyøster, men han har også været med til at lave programmer som Bamse og Kylling, men også programmerne om den sure frø og den positive papegøje Kaj og Andrea.

Havde snart fødselsdag

Mogens Vemmer afgik ved døden tæt på sin 85 års fødselsdag. Det skriver Politiken.

Mogens Vemmer var oprindeligt uddannet lærer. Men under sin studietid var han ’studenterspeaker’ i radioen, og derfor endte han i stedet hos DR, men stadig med børn i fokus.  

I 1968, det år blev han chef for DR’s Børne- og Ungdomsafdeling, som han hurtigt fik skik på, og omrokerede til en mere børnevenlig og eksperimenterende afdeling. Det viste sig at hans ideer kom til at præge medieverdenen langt ud i fremtiden med nyskabende programmer.

Fjernsyn for dig

Man skal næsten have levet et afskærmet liv for ikke have hørt ordlyden ”Fjernsyn for dig”.

Disse ord blev synonym med den halve time som DR i mange år gav til at børn kunne underholdes med det som i mange folks hjem blev kaldt ”Børnetime” – selvom det faktisk kun varede omkring 30 minutter.

I 2006 udgav Mogens Vemmer bogen om sine år på DR, og han gav den selvfølgelig, fristes man til at sige, titlen ’Fjernsyn for dig’.  

Bogen fik undertitlen ’50 år med verdens værste seere’, som må være en hentydning til at børn er et svært publikum at tilfredsstille, og svære at finde noget perfekt til, hvilket også er en kamp den dag i dag.

Men fristes næsten til at snuppe en Kaj-kage for at mindes manden der skabe vores alles barndom.

 

 

Anbefalet til dig