Mange begår denne fejl: Udgør betydelige sundhedsrisici for kæledyr og ejer

15/04/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Mange begår en storfejl, når de skal fodre sine kæledyr.

Mest læste i dag

Det er vigtigt at holde et rent og ryddeligt køkken, når du laver mad for at sikre din sikkerhed – men der er altid skjulte farer.

En ny undersøgelse har afsløret, at undladelse af at vaske din hunds madskål på regelmæssig basis ikke kun kan påvirke deres helbred, men også dit. Det skriver Mirror.

Forskningen, der er foretaget af Food and Drug Association (FDA), undersøger hundeejeres fodervaner og evaluerer indvirkningen af ​​FDA's hygiejneprotokoller på forurening af det.

De fandt, at kun 12 procent af de 417 adspurgte hundeejere vasker deres hunds dagligt dagligt, 22 procent renser den en gang om ugen, mens yderligere 18 procent vasker den hver tredje måned eller slet ikke. 

"Det udgør betydelige sundhedsrisici for kæledyr og kæledyrsejere, da det skaber et miljø, hvor skadelige bakterier, såsom salmonella og listeria, kan trives," lyder det fra FDA.

Både salmonella og listeria kan forårsage diarré, feber, mavekramper eller smerter, kvalme hos menne sker, med symptomer mere alvorlige hos gravide kvinder, børn, voksne over 65 år og personer med svækket immunforsvar.

Når det kommer til madopbevaring og tilberedning, vaskede 43 procent opbevarede hundefoder inden for 1,5 meter fra sin egen mad, 34 procent vaskede hænder efter fodring og 33 procent tilberedte deres hundefoder på overflader beregnet til "menneskelig brug".

Foto: Shutterstock

FDA anbefaler:

  • Køb dyrefoderprodukter (dåser, poser eller poser), der er i god stand. Tjek emballagen for synlige tegn på skade, såsom buler, rifter og misfarvninger.
  • Begynd og afslut med rene hænder. Både før og efter håndtering af dyrefoder og godbidder, vask dine hænder i mindst 20 sekunder med sæbe og varmt vand.
  • Vask foderskåle og øseredskaber med sæbe og varmt vand efter hver brug.
  • Brug ikke dit kæledyrs madskål som et øseredskab. Brug en ren ske, ske eller kop i stedet. Brug kun øseredskabet til at øse dyrefoder.
  • Smid gammelt eller fordærvet foder ud på en sikker måde, for eksempel ved at lægge det i en forsvarligt bundet plastikpose i en overdækket skraldespand.
  • Opbevar straks i køleskab eller smid ubrugt eller rester af dåse og kæledyrsfoder ud. Dæk nedkølet dyrefoder tæt til. Indstil dit køleskab til 40 F eller derunder.
  • Opbevar tørt dyrefoder på et køligt og tørt sted. Temperaturen skal være mindre end 25 grader. For meget varme eller fugt kan få næringsstofferne til at nedbrydes.
  • Opbevar tørt dyrefoder i den originale pose, og hold toppen af ​​posen tæt foldet ned.
  • Opbevar foder til kæledyr på et sikkert sted for at forhindre dit kæledyr i at spise en hel forsyning på én gang.
  • En erklæring lyder: "Korrekt opbevaring af foder til kæledyr og godbidder opretholder produkternes ernæringsværdi og holder oplysningerne ved hånden, hvis der er et problem. 

Anbefalet til dig