Mange begår samme fejl: Nu straffes 75.000 af Skattestyrelsen

Nyheder
Foto: Shutterstock
Alt for mange begår den samme fejl.

Lige nu læser andre også

I mandags var faktisk en ret særlig dag.

Her var der nemlig deadline for betaling af moms for 470.000 danske virksomheder.

Selvom 75.000 af dem ikke nåede det til tiden, så er det en betydelig forbedring, hvis man sammenligner med tidligere år.

Faktisk er antallet af momsforglemmelser faldet med 45 procent siden 2019, hvilket betyder færre sager for Skattestyrelsen.

Sådan skriver Ekstra Bladet.

Underdirektør i Skattestyrelsen, Signe Gyldstoff Schmidt, peger på, at en målrettet indsats siden 2019 er en stor årsag til forbedringen:

“Vi har siden 2019 arbejdet målrettet på at få flere virksomheder til at indberette skatter og afgifter til tiden, og indsatsen bærer frugt. Antallet af de såkaldte foreløbige fastsættelser er næsten halveret,” siger hun.

Selvom tallene viser en positiv udvikling, mener Skattestyrelsen, at der stadig er plads til forbedringer:

"Vi mener dog, at vi kan få antallet af nye foreløbige fastsættelser endnu længere ned, samtidig med at vi sætter fokus på at nedbringe andelen af foreløbige fastsættelser, der forældes," lyder det fra underdirektøren.

Straffe

Især nystartede virksomheder er i fokus, da de ofte glemmer indberetningen. Her spiller vejledning en afgørende rolle for at sikre rettidig betaling.

Når det kommer til mere etablerede virksomheder, så er der ingen nåde fra Skattestyrelsen.

Sanktioner og kontrol bliver anvendt som midler til at øge motivationen for at overholde fristerne. Hvis en virksomhed misser indberetningen fire gange, risikerer den at miste sin momsregistrering.

Derudover skal det nævnes, at Skattestyrelsen laver en 'foreløbig fastsættelse', som koster 800 kroner per manglende indberetning.

Anbefalet til dig