Mange danskere bruger dem, når det bliver koldt: Er meget klammere end dit toiletbræt

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det viser sig, at de indeholder fem gange så mange bakterier, som dit toiletbræt gør.

Lige nu læser andre også

I takt med at temperaturerne dykker, og efteråret viger pladsen for vinterens isnende kulde, tyer flere til hat og handsker for at forholde sig nogenlunde varm.

Men faktisk kan den ekstra påklædning også udgøre en trussel for din hygiejne, skriver Avisen.

Ifølge en nylig undersøgelse fra hygiejnevirksomheden Initial kan tilsyneladende uskyldige beklædningsgenstande udgøre en alvorlig sundhedsrisiko.

Et perfekt eksempel på dette er handsker. De fleste undlader at vaske hænder, inden de tager dem på, og når det bliver kombineret med, at handsker sjældent vaskes opnås et yderst uhygiejnisk resultatet.

Faktisk kan handsker være fem gange så bakteriebelastede som et helt almindeligt toiletbræt.

Polyesterhandsker topper listen over de mest uhygiejniske, mens uldhandsker er de reneste i undersøgelsen

“Det er faktisk en smule skræmmende, så dårlige vi er til at holde vores handsker rene – og dermed selvsagt også vores hænder. Vi ved, at omkring 80 procent af alle infektioner spredes via hænderne, og derfor er rene hænder det vigtigste værktøj til at undgå forkølelse og sygdom særligt i de kolde måneder”, lyder det fra biologen, Maria Brix Balle, fra Initial.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen, der omfattede 50 par handsker, afslørede et overraskende højt niveau af mikroorganismer målt ved en ATP-test. 

Handskerne viste sig at have et chokerende niveau på 1.040 enheder, mens et toiletbræt typisk har 200 enheder. 

Bemærkelsesværdigt nok var handsken mere beskidt på indersiden end på ydersiden, hvorfor det også giver god mening, at eksperter opfordrer til regelmæssig håndvask og rengøring af handsker. 

Anbefalet til dig