Mange danskere er utilpasse med at gå på toilet væk fra eget hjem - men nyt tryllepulver løser problemet

22/08/2023

Jesper Bengtson

Foto: Shutterstock
Endelig er der en løsning på det evige problem!

Mest læste i dag

Mange danskere føler ubehag og manglende privatliv, når de skal benytte toilettet uden for eget hjem, men dette evige problem er nu blevet løst en gang for alle.

Det nye danske Hushh toiletpulver er nemlig udviklet til at imødekomme dette problem. Ideen bag er at tilbyde en diskret oplevelse uden lugt og lyd, uanset hvor man er, når man skal lave nummer to.

Det skriver Hushh ApS i en pressemeddelelse.

Med det nye toiletpulver, som er til at tage med i tasken eller lommen, er der nu hjælp til de mange, som har svært ved at gå på toilettet andre steder end derhjemme.

Undersøgelser har vist, at to ud af tre* direkte undgår at have afføring, hvis de er ude, alene fordi det er forbundet med en form for skam at efterlade et ildelugtende toilet til den næste i køen, fx en kollega eller en fremmed. Især kvinder er tilbageholdende med at bruge toilettet på offentlige steder, på arbejdspladsen eller når de er på besøg hos andre.

Iværksætterne bag Hushh er derfor ikke i tvivl om, at toiletpulveret har en stor målgruppe.

”Der er desværre en indbygget frygt for, at andre kan høre eller lugte noget, og selv i hjemmet kan det være pinligt at lave stort. Derfor var det tydeligt for os i vores research, at et toiletpulver i en lille pose har en berettigelse for alle aldre og i alle situationer”, fortæller Steffen Weber, der er direktør i den nye startup, som producerer og sælger toiletpulveret.

Ved at bruge Hushh kan selv de, der helt undgår at gå stort på toilettet andre steder end hjemme, føle sig mere privat og dermed komme ind i en sund spiral i forhold til toiletbesøg de steder, hvor man deler toilet med andre.

Hushh er et nyt toiletpulver i lommeformat

Hushh er en lille pose på størrelse med en vådserviet. Indholdet af bionedbrydeligt pulver danner et lag af skum, når det hældes i toiletkummen forud for et stort toiletbesøg. Skummet fjerner lyden fra vandplask og neutraliserer lugten af afføring, så man kan gøre det, man skal, uden at andre efterfølgende skal fornemme lugten.

”Der er tabuer, der skal brydes om skam og ubehag – og ved at kunne give mere tryghed i den grundlæggende menneskelige handling, det er at gå på toilettet, håber vi at Hushh kan være med til at fremme en åben dialog om emnet. Samtidig ser vi, at Hushh hjælper dem, der har mere alvorlige sygdomme eller diagnoser, som vejer tungere end blot ønsket om privatliv”, siger Steffen Weber.

Samarbejde med Kontinensforeningen

Hos Kontinensforeningen ser man det nye toiletpulver som et hjælpemiddel, og derfor er man i patientforeningen glade for, at Hushh har valgt at samarbejdet med patientforeningen.

”Vores medlemmer med afføringsinkontinens er nødt til at bruge de toiletter, de finder på deres vej, når de akut har brug for det. De kan ikke udsætte eller selv bestemme, hvornår de vil bruge toilettet. Når man er tvunget til at bruge toilettet nogle trælse steder og i hast, så er det rart, at der findes et hjælpemiddel, der kan give diskretion og privatliv”, fortæller Louise Gammelholm, der er sekretariatsleder i Kontinensforeningen.

Anbefalet til dig