Mange danskere har det stående i køleskabet: Nu skal du til at smide det ud

Foto: YouTube
Foto: YouTube
Nu er det ved at være tid.

Mest læste i dag

Julen er nu gået på hæld, men det er ikke ensbetydende med, at julemaden er blevet smidt ud.

Et hav af danskere har rester fra juleaften, men også fra julefrokoster både første og anden juledag, som sagtens kan spises stadig.

Dog er der en yderst populær julespise, som snart skal smides ud.

Risalamande kan ifølge Hverdagsgourmet max holde sig et par dage i køleskabet, hvorfor det er ved at være sidste chance for at få det spist.

På deres hjemmeside skriver de følgende:

"Det kan max holde sig et par dage i køleskabet - ligesom flødeskum. Men det er nu bedst at det kun er 1-2 dage gammelt."

Der er dog flere andre kilder, herunder Samvirke, der påpeger, at man godt kan lade det stå i køleskabet i helt op til en uge.

Når det kommer til at vurdere, om det er tid til at smide risalamanden ud, skal man naturligvis bruge sin sunde fornuft.

Hvis det har stået der i et par dage, men lugter og ser normalt ud, er der nok ikke de store problemer med det, men hvis det derimod har fået en anden lugt og eller farve, så bør man nok tænke sig om en ekstra gang, inden man sætter tænderne i det.

Bare fordi julen er forbi, kan du dog stadig nyde en god risalamande. Det er dog ikke sikkert, at den fra juleaften stadig er god, men i det tilfælde er det dig frit for at lave en portion alligevel.

Anbefalet til dig