Mange danskere har undret sig: Derfor er der ikke pant på Cocio-flaskerne

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er ikke mange, der kender den egentlige årsag.

Mest læste i dag

Danskerne har længe haft til vane at indsamle flasker og dåser og pante dem i flaskeautomater rundt omkring i forskellige dagligvarebutikker. 

Men når det kommer til visse flasker, som eksempelvis fra Cocio, er der mange, der undrer sig over, hvorfor pantmærket ikke er at finde på flaskerne og dåserne.

Cocio, som har forsynet danskerne med kakaomælk siden 1951, forklarer, at de ikke selv har indflydelse på pantordningen for deres produkter.

Det skriver TV 2 Kosmopol.

På deres hjemmeside forklarer virksomheden, at det danske retursystem ikke kan håndtere mejeriprodukter som kakaomælk, hvilket er årsagen til, at Cocio-flaskerne ikke omfattes af det danske pantsystem. 

Det er op til politikerne at beslutte, hvilke produkter der skal have pantmærke. I 2020 udvidede politikerne pantordningen, så den omfattede emballager til juice og saft.

Der blev også undersøgt muligheden for at inkludere emballager fra mælkeprodukter. 

“Analysen fandt frem til, at der kan være hygiejnemæssige udfordringer med mælkeprodukter, når butikkerne skal opbevare de tomme og komprimerede emballager i deres lagerlokaler. Derfor blev mælkeprodukter som Cocio ikke omfattet af denne udvidelse af retursystemet”, forklarer Miljø- og Fødevareministeriet til TV 2 Kosmopol. 

Selvom Cocio-flaskerne ikke har pantmærke, spiller de stadig en vigtig rolle i genanvendelsesprocessen. 

Miljø- og Fødevareministeriet påpeger, at genbrug og genanvendelse af glas til ny emballage er en miljøvenlig praksis. 

Hvis forbrugerne korrekt sorterer Cocio-flaskerne som glasaffald, kan de bidrage til bæredygtig genanvendelse, selvom der ikke er pant på.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig