Mange danskere indlagt det seneste døgn: Næsten 1000 smittede igen

02/11/20 13:05

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Det seneste døgn er mange blevet indlagt med corona.

På ugens første dag har Statens Serum Institut igen offentliggjort tal, der viser hvordan smitten har spredt sig i løbet af det seneste døgn. 

Fredag slog Danmark ny rekord, da det triste hjørne med flest smittede nogensinden nok en gang blev rundet. Her var der nemlig konstateret 1191 nye smittede danskere.

Mandag fortæller Instituttet, at de har konstateret 942 nye smittetifælde det seneste døgn. Derudover har der været 31 nye indlæggelser. Sammenholdt med de patienter, der er blevet udskrevet, betyder det at 18 flere er indlagt mandag. 

Det seneste døgn er en smittet død. 

Kendt dansker ramt

Landbrug & Fødevarers formand gennem otte år, Martin Merrild, er blevet testet positiv for COVID-19. Det samme er to medarbejdere på hans gård, ligesom hans minkbesætninger er konstateret smittet. På den baggrund har han valgt at melde afbud til årets delegeretmøde i Landbrug & Fødevarer, der ellers skulle have været hans sidste.

Det oplyses mandag. Martin Merrild selv er uden symptomer.

"Jeg ville selvfølgelig gerne have haft mulighed for at aflægge min sidste beretning som formand for Landbrug & Fødevarer. Delegeretmødet er en fantastisk begivenhed, som jeg altid har nydt i fulde drag. Det er medlemsdemokrati, når det er bedst med masser af gode og bramfrie debatter, som jeg sætter stor pris på. Desværre er jeg ligesom mange andre ramt af Covid-19 og derfor er jeg gået i isolation for at kunne overholde alle retningslinjer."