Mange danskere kan slippe for at betale: Ukendt skatteregel bliver ikke udnyttet

Nyheder
Foto: Shutterstock
Kan du slippe for at betale?

Lige nu læser andre også

Der er nok flere, der er af den opfattelse, at skattelovgivningen kan være en labyrint af tal og regler.

Selvom det muligvis er tilfældet, så kan det tit godt svare sig at sætte lidt tid af til at lære systemet at kende - for der kan nemlig være mange penge at hente.

I dybet af lovgivningen findes der for eksempel en ukendt regel, som kan være en guldmine for visse boligejere i Danmark.

Det er en historie, der ikke ofte når dagens lys, men som potentielt kan spare flere boligejere for tusindvis af kroner hvert år i ejendomsværdiskat.

Sådan skriver revisionshuset BDO i sit nyhedsbrev Depechen.

BDO lægger ikke skjul på, at ikke alle boligejere står lige, når skattesedlen lander i postkassen.

Ejendomsværdiskatten, som en skat som de fleste boligejere betragter som en uundgåelig del af boligejerskabet, har visse undtagelser, der ikke er kendt blandt offentligheden.

Men det lille 'smuthul' kan altså gøre en markant forskel for boligejere, der opfylder visse kriterier.

Man skal nemlig ikke betale ejendomsværdiskat for de perioder, man ikke kan bo i sin bolig som følge af bl.a. storm- og vandskader.

I 2023 oplevede danskerne oversvømmelser i lange baner, og dem, der boede i et udsat område, har derfor god grund til at spidse ører.

Hvis man vil undgå at betale for de perioder, så skal man tage sagen i egen hånd. Det skal nemlig indberettes manuelt i den seneste årsopgørelse.

I og med at vi lever i en tid, hvor enhver krone tæller, så kan dette lille tip være guld værd for flere, da de kan få lidt luft i budgettet.

Anbefalet til dig