Mange danskere laver samme fejl i haven: Den kan hurtigt koste 3.500 kroner

02/04/2024

Jesper Bengtson

Foto: Shutterstock
Det kan hurtigt blive dyrt.

Mest læste i dag

Selvom det ikke helt endnu kan mærkes på vejret, så er foråret for alvor over os.

Det betyder også, at flere og flere danskere trækker i havehandskerne, når de har fri.

Selvom en tur i haven som udgangspunkt er både gratis og godt for sindet, så viser det sig nu, at mange danskere laver samme fejl, der koster mange tusinde kroner.

Det kaster B.T.s Niels Philip Kjeldsens lys over.

Niels' historie begyndte i 2017, da han for første gang blev husejer. Her fandt han hurtigt glæde i at se resultatet af hårdt arbejde i haven, og græsplænen blev noget, han var stolt over:

"Spørg bare min kone, hvor mange gange jeg ikke har spurgt hende: 'Står det ikke skarpt' efter endt græsslåning for at få et bekræftende skulderklap", skriver han.

Efter tre år måtte Niels dog erkende, at hans maskine var i så dårlig stand, at han måtte købe en ny. Det gjorde han så for 3.500 kroner.

Ironien i Niels' situation blev afsløret, da hans bror, som er håndværker, spurgte lidt ind til den gamle græsslåmaskine.

Med lidt justeringer her og der kunne den have været reddet for et beskedent beløb - nogle få hundrede kroner - hvilket betyder, at Niels havde købt en ny maskine uden en reel grund.

"Jeg kunne altså have fået en funktionel græsslåmaskine for et par hundrede kroner, men havde købt en ny for godt 3.500. En dyr fornøjelse, og en helt oplagt sparemulighed, der var gået fløjten."

Anbefalet til dig