Mange danskere rammes af ny skat

07/09/2020

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Snart kan en stor del af danskerne se frem til at skulle have flere penge op af lommen.

Mest læste i dag

I løbet af formiddagen har en del danske bilister formentlig skimtet til urskiven. Når den store og lille viser mødes på klokken 12, så fremlægger Bilkommissionen nemlig en række forslag til, hvordan Danmark skal komme endnu tættere på at lave grøn omstilling i landets bilpark. 

Det kan vise sig at komme til at koste nogen danskere flere penge. B.T. erfarer nemlig, at nogle af de værktøjer, som kommissionen vil tage i brug, bl.a. er en vejskat. Skatten skal få flere danskere til at vælge en bil, der kører på el istedet for fossile brændstoffer, skriver avisen. 

Alle bilister rammes

B.T. fortæller desuden, at avisens journalister har fået indsigt i det præsentationsmateriale, som Bilkommissionen tager udgangspunkt i. 

"Som finansieringsbidrag indgår kilometerbaseret vejafgift for lastbiler og en simpel vejafgift for personbiler og øgede diesel- og benzinafgifter i nogle af modellerne."

Det samme har DR, der kan skiver at vejafgiften vil være på 1000 kroner årligt, som alle bilister skal betale. Det gælder også udenlandske bilister. Derudover foreslår kommissionen også, at prisen på benzin og diesel sættes på. Hvis politikerne ønsker 750.000 elbiler på vejene inden 2030, så er en af måderne at sætte prisen på brændstof op med en krone per liter. Det kan, ifølge DR, ske så tidligt som næste år. 

 

Anbefalet til dig