Mange danskere har undret sig: Så meget tjener Andreas Mogensen

Nyheder
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Det store spørgsmål er tidligere blevet besvaret.

Mest læste i dag

Lørdag den 26. august blev danske Andreas Mogensen for anden gang i sit 46 år lange liv sendt op i rummet.

Den danske astronaut var op til opsendelsen på alle danskeres læber, og et af de spørgsmål, der gik igen og igen omhandler, hvor meget han tjente.

Over for Finans har det europæiske rumagentur, ESA, tidligere afsløret, hvad astronauter, heriblandt Andreas Mogensen, tjener på månedlig basis, men udover det oplyste har danskeren en helt særlig gode, som de færreste kender til.

Det skriver B.T.

Der er flere ting, der spiller ind, når det kommer til, hvad astronauter tjener i løn. Herunder er der faktorer som antal opsendelser, bopæl og anciennitet.

Af ESAs liste fremgår det, at danskeren, der bor i USA, som udgangspunkt får 60.500 kroner hver måned for det arbejde, han udfører. Dertil kommer personlige tillæg, som offentligheden ikke har kendskab til.

Men det stopper ikke her.

Andreas Mogensen betaler nemlig ikke indkomstskat, fordi han er på kontrakt med ESA.

Opsendelsen gik gudskelov efter planen den 26. august til trods for, at den var en smule forsinket. Det tog omtrent 17 timer fra opsendelsen, før danskeren igen kunne bevæge sig ud af rumdragten, han blev sendt op i rummet i.

Oppe fra rummet delte han et par billeder på det sociale medie X (tidligere Twitter, red.), hvor han skrev følgende:

“Fedt at være tilbage i rummet og se vores smukke jordklode! Nogle fotos fra Dragon af Europa og Afrika der næsten rører hinanden og af vores vej til rumstationen.”

Du kan se opslaget og billederne herunder.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig