Mange danskere ved det ikke: Sådan kan du få 3.500 kroner uden at røre en finger

Nyheder
Foto: Shutterstock
Der kan være mange penge at hente.

Mest læste i dag

Hvis du har en pæn opsparing, som du ikke skal bruge på noget lige foreløbigt, så gør du klogt i at læse med her.

Mange danskere overser muligheden for at øge deres beløbet på deres opsparing gennem bedre rentesatser.

Et skift fra den sædvanlige lønkonto til en opsparingskonto med højere rente kan være en profitabel beslutning.

Det fremhæver Jens Hjarsbech Urhskov, der er cheføkonom hos Mybanker, overfor B.T..

"Det er super nemme penge. Man kan lige så godt gøre det, fordi det altså er nemt, og så får man trods alt lidt ud af at have penge stående fremfor at tabe penge ved at renten lige nu er under inflationen", forklarer han.

Et spørgsmål om renter

På de fleste lønkonti er indlånsrenten kun 0,25 procent, men ved at overføre penge til en opsparingskonto, kan man opnå renter på op til 3,5 procent.

For eksempel vil en sum på 100.000 kroner med en rente på 3,5 procent indbringe yderligere 3.500 kroner årligt.

Noget, der også er værd at overveje, er, at højere renter ofte kan opnås, hvis man accepterer at binde sine penge i en bestemt periode:

"Trækker man pengene ud før den låste periode ophører, risikerer man at betale et gebyr for det. Så skal man bruge de penge, man rykker hen til en opsparingskonto, om to måneder, er det bedre at vælge en konto, som ikke er låst", lyder det fra cheføkonomen.

I Danmark oplever flere borgere et økonomisk pres, som gør det sværere at få enderne til at mødes hver måned.

Her kan et par tusinde kroner gøre en stor forskel, da de kan hjælpe med nødvendige udgifter eller uventede regninger, hvorfor du bør overveje at flytte din opsparing til en anden konto.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig