Mange glemmer at rengøre denne del af airfryeren: Det påvirker smagen negativt

18/03/2024

Jesper Bengtson

Foto: Shutterstock
Der er en særlig del af airfryeren, man ikke må glemme at rengøre i ny og næ.

Mest læste i dag

Airfryers er steget voldsomt i popularitet i den seneste tid, og nu har vi næsten alle en stående på vores køkkenborde, som vi bruger til alt fra pommes frites til kylling.

Selvom vi er glade for vores airfryer, viser det sig, at vi ofte glemmer at få rengjort en særlig del af apparatet - og det kan have stor betydning for, hvordan maden ender med at smage.

Sådan skriver The Mirror.

Rengøringseksperter har fremhævet vigtigheden af ​​at sørge for, at du ikke kun rengør hovedrummet, men også giver resten af apparatet en grundig rengøring med jævne mellemrum.

Og det inkluderer en del, de fleste af os fuldstændig ville ignorere - nemlig varmeelementet, der er ansvarligt for at lave vores mad.

Resten klares sådan

Tippet blev det i et oplæg på det sociale medie Reddit. Her bad en person om tips til rengøring af sin airfryer.

En bruger skrev til vedkommende, at rengøring af selve bakken er en "no brainer", da du blot kan bruge sæbe og vand. Brugeren påpegede dog også, atman bør rengøre hele apparatet hver anden måned:

"Hver anden måned (afhængigt af brug) skal du lade den køle af, tage stikket ud, vende enheden om og tørre varmeelementet af. Brug derefter enheden til at damprense sig selv for at rengøre din områder du ikke kan nå."

For at rengøre airfryeren ordenligt skal man bare fylde bakken med cirka 2-3 centimeter vand og tilsætte flydende sæbe og citron. Derefter skal man køre maskinen i 10-15 minutter.

Gentag processen til den er helt ren. Hvis vandet er brunt, når du tjekker det, skal du erstatte det med rent vand og mere sæbe og fortsætte.

Såfremt du aldrig har gjort dette, kan det angiveligt betyde noget for smagen af din mad.

Anbefalet til dig