Mange gør det når det er varmt udenfor: Nu advarer eksperter

Af: Ida Hansson

|

31/05/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Når temperaturen stiger udenfor, vil mange danskere foretrække et køligt bad inden sengetid. Det er dog ikke nogen god idé.

Mest læste i dag

Sommeren 2018 var en yderst varm sommer, og det vides endnu ikke, om denne sommer vil blive lige så varm. Når temperaturen stiger til over 25 grader, og når nætterne ligeledes også er varme, så bliver man desperat efter at finde en måde, hvorpå man kan blive kølet ned.

Og når du tænker på måder, hvorpå du hurtigt kan blive kølet ned på klamme sommernætter, vil tanken om et dampende varmt bad sandsynligvis aldrig strejfe dig.

En ekspert har dog rådet til netop dette, og har advaret mod at hoppe ind i et "kontraproduktivt" koldt brusebad, hvis du vil sove i varmen.

Ifølge denne ekspert kan det at tage et varmt bad faktisk gøre underværker for at sænke din kropstemperatur under en hedebølge, hvilket sikrer, at du føler dig afslappet og godt tilpas, før du skal sove.

Kolde brusebade på den anden side kan føre til, at du føler dig endnu varmere, end du gjorde før, hvilket reducerer dine chancer for at få en god nats søvn. Det skriver Mirror.

"Vi anbefaler at tage et varmt bad for at blive kølet ned under en hedebølge. Mange køber dyre blæsere eller fryser varmeflasker, men en af ​​de nemmeste måder at blive kølet ned på er faktisk at tage et varmt bad," sagde Dominic Lees-Bell fra luksusbadeværelsesleverandøren Drench.co.uk.

"At tage et koldt bad kan faktisk være kontraproduktivt, da vores krop, når den er nedsænket under ekstremt kolde forhold, forsøger at regulere vores kernetemperatur. Det betyder, at du faktisk kan føle dig varmere, end du gjorde, før du forsøgte at blive kølet ned. Ved at tage et varmt bad er vi i stand til at sænke vores kropstemperatur, da det stimulerer vores krops termoreguleringssystem," tilføjede han.

Forskning fra National Sleep Foundation bakker op om denne uventede metode med en online guide, der rådgiver om, at det er bedre at tage "varme bade, når temperaturen er meget høj".

Anbefalet til dig