Mange lader være: Sådan opnår du en stor besparelse

19/10/20 10:41

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
En undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser at en stor del af forbrugere ikke forhandler om prisen, når de indhenter tilbud fra håndværkere.

Er du én af dem, som tager sig til takke med det første tilbud fra eksempelvis en tømrer, murer eller blikkenslager? Så er der måske en god grund til at læse med her, for i så fald kan du i fremtiden spare penge, ved at forhandle om prisen. 

Uanset om det er en stor eller lille ting som skal fikses, når du henvender dig til håndværkeren, for at indhente et tilbud - så er der god grund til at forsøge at forhandle om prisen. En undersøgelse viser nemlig at hele 79 procent af dem som har forsøgt at forhandle sig til en bedre pris, har fået et billigere tilbud og dermed sparet penge. Det viser en undersøgelse lavet af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, det oplyser de i en pressemeddelelse. 

Selv på småopgaver er der besparelser at hente

Det viser sig at kun omkring 23 procent, forsøger at indhente et bedre tilbud, end det de har fået i første omgang. For blot fem år tilbage, forsøgte omkring 38 procent at forhandle om prisen på tilbuddet, når noget skulle fikses. 

Det synes kontorchef hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Niels Enemærke er ærgerligt. 

“Det er ærgerligt, at flere forbrugere accepterer håndværkerens tilbud uden at forhandle, for der er ofte en bedre pris eller service at hente for dem, som prøver. Håndværkerarbejde er ofte en stor udgift, så det kan virkelig være et forsøg værd,” siger han.

Ifølge undersøgelsen er der flere årsager som er medvirkende til, at vi ikke forsøger at forhandle om prisen. Blandt andet at enten kun er en lille opgave eller at man allerede kender sin håndværker - men Niels Enemærke slår fast at der ikke er noget i vejen for at forhandle pris på små opgaver eller spørge håndværkeren, selvom man kender vedkommende. Han fortæller at der stadig kan være penge at hente, selv på de små opgaver.