Mange penge at spare: God mulighed byder sig til danske benzin- og dieselbilejere

Af: Lucas Andreas

|

05/09/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der kan være mange penge at spare.

Lige nu læser andre også

Det er ikke nogen hemmelighed, at benzin- og dieselpriserne har været på himmelflugt de seneste år.

En optankning har i de seneste par år fået pengepungene til at knirke hos de danske billister, men der er faktisk en god mulighed for at få et markant lavere beløb på standeren ved tankstationen.

Traditionelt har Sverige haft benzinpriser på niveau op mod det danske, men en ændring pr. 1. januar har vendt udviklingen.

Den svenske regering sænkede reduktionspligten – kravet om biobrændselsindblanding – til det laveste niveau, som EU-reglerne tillader.

Ifølge Vi Bilägare ligger benzinpriserne i Sverige nu i gennemsnit på omtrent 11,10 DKK pr. liter, hvilket er det laveste niveau i næsten tre år. Dieselpriserne er også faldet og ligger nu på 11,20 DKK pr. liter.

Det er en markant billigere pris end i Danmark, hvor literprisen for benzin ligger på 14,59 kroner, mens literprisen på diesel ligger på 13,09 kroner.

Derfor kan der være gode penge at spare ved at tage et smut over Øresund, men her er det dog vigtigt, at man medregner prisen på Øresundsbroen.

På trods af de lave priser er der dog ændringer på vej.

Den svenske regering har annonceret, at reduktionspligten vil blive hævet igen, men samtidig skal brændstofafgifterne sænkes for at holde priserne lave.

Lave brændstofpriser er en vigtig mærkesag for de politiske partier, der styrer landet, og derfor forsøger regeringen at balancere mellem miljøhensyn og prisstabilitet.

Shell sælger benzin og diesel til 9,99 kroner

Et par måneder efter åbningen af den nye Shell Express-tankstation på Kalundborgvej i Holbæk er datoen nu sat for den varslede åbningsfest med billigt brændstof.

Fredag den 6. september dykker prisen på al diesel og benzin til bare 9,99 kroner literen i tre timer, når et hold tankpassere rykker ind i tidsrummet klokken 14.00-17.00.

Bilister i Holbæk og omegn kan se frem til en god besparelse på Shell-brændstof, når den nye tankstation ved REMA 1000 på Kalundborgvej 198 inviterer til åbningsfest fredag den 6. september.

I tidsrummet mellem klokken 14.00 og 17.00 dykker prisen på en liter benzin eller diesel nemlig til bare 9,99 kroner.

Sådan skriver Shell i en pressemeddelelse, som Nyheder24 har modtaget.

Dermed lander prisen for en liter benzin for en stund under en rund tikrone. Og det er første gang siden 2020, hvor den officielle listepris for benzin i Danmark kortvarigt var under ti kroner.

Traditionen tro er der udsigt til travlhed og tæt trafik, når Shell-tankstationerne markerer festlige lejligheder med billigt brændstof.

Derfor vil et erfarent hold af tankpassere også klar til at hjælpe bilisterne godt på vej, når det fredag den 6. september går løs i Holbæk.

Anbefalet til dig