Mange smider kaffegrumsen direkte i skraldespanden: Her er det guld værd

30/06/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Kaffegrums kan faktisk udrette små mirakler.

Mest læste i dag

Vi har alle vores kafferitualer - laver en kop kaffe, nyder den og smider derefter kaffeposen eller filteret ud. 

Og ofte ligger filteret med kaffegrums i skraldespanden - men nu viser det sig, at kaffegrumsen har utroligt mange anvendelsesmuligheder rundt om i hjemmet. 

Så hvis du er blandt dem, der drikker kaffe, så bør du spidse øre. 

Men der er god grund til at klappe lidt ekstra i hænderne, hvis du følger disse råd. 

For selvom det er bedre at børste dine tænder end at drikke kaffe, hvis du ønsker frisk ånde, kan kaffe faktisk neutralisere visse ubehagelige lugte, endda i munden. 

Du kan eksempelvis suge på en kaffebønne for at fjerne den stærke lugt af hvidløg og løg. Og hvis dit køleskab til tider har en ubehagelig og mærkelig lugt, er der en nem løsning - sæt en beholder med kaffegrums i det. 

Og selvom det er svært at tro, at der er nogen, der ikke kan lide kaffe, er myrer og lopper tilsyneladende ikke fans af det. Dette er faktisk ret nyttigt, da du kan afskrække insekter ved at bruge kaffegrums. 

Du skal blot placer en kop malet kaffe på steder, hvor insekter let kan komme ind, såsom nær vinduer eller døre. Om sommeren kan kaffegrums også fungere som en mirakelkur mod myg. Tænd en kop malet kaffe som en slags lys. 

Det er dog vigtigt at bemærke, at du ikke bør opbevare kaffegrumsen for længe, da den kan mugne. Hvis du vil bruge den til nogle af de nævnte opgaver, skal du først nyde en kop kaffe og bruge "frisk" malet kaffe til formålet.

Så næste gang du laver din kop kaffe, tænk over mulighederne med kaffegrumsen. Det er en lille, men kraftfuld ressource, der kan hjælpe med at tackle lugte og holde ubudne gæster væk fra dit hjem.

Anbefalet til dig