Mange ved det ikke: Prins Harrys navn er ikke Harry

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De fleste er ikke klar over det, men prins Harrys navn er faktisk ikke Harry.

Mest læste i dag

De fleste er ikke klar over det, men flere har fået øjnene op for det på det seneste: at prins Harrys navn faktisk ikke er Harry.

Flere medlemmer af den britiske kongefamilie har forskellige titler, og flere har endda også forskellige fornavne.

På dette punkt adskiller den i dag 38-årige prins Harry sig ikke fra andre i familien, da han også har et langt navn.

Ganske vist er han bedst kendt under navnet prins Harry, mens han i formelle sammenhænge er kendt som hertug af Sussex. I mindre formelle henseender er det tilmed blot Harry.

Meghan Markle har tidligere udtalt, at hun har valgt at gøre det endnu mere simpelt, da hun blot kalder ham 'H'.

Først nu er det dog begyndt at gå op for folk, at Harry faktisk slet ikke er hans navn.

Prins Harry er nemlig døbt Henry, og da Harry er et populært øgenavn for personer, der hedder Henry, er han blevet kaldt det i rigtig mange år .

Hans fulde navn er dog ikke i nærheden af blot at være Harry. Derimod er det: 'Prince Henry Charles Albert David, Duke of Sussex, Earl of Dumbarton, Baron Kilkeel, formerly Prince Harry of Wales'.

Tidligere har prins Harry udtalt sig om sit øgenavn, og har i denne forbindelse forklaret, at 'ingen idé har om hvorfor' folk kalder ham Harry i stedet for Henry.

"Mit navn er også Henry. Men alle kalder mig Harry. Jeg har ingen idé om hvorfor," har han fortalt til Entertainment Tonight.

Selvom den 38-årige prins Harry har været kendt under sit øgenavn i mange år, er det fortsat hans fødenavn, der bliver brugt i forbindelse med officielle dokumenter og ceremonier.

Et eksempel på dette var, da Clarence Hous annoncerede han og Meghan Markles bryllup: "Hans Kongelige Højhed Prins Henry af Wales og fru Meghan Markle er forlovet og skal giftes."

På det sociale medie Twitter er der flere, der har givet udtryk for, at de først for nylig har fundet ud af, at han faktisk slet ikke hedder Harry.

"Jeg var i dag år gammel, da jeg fandt ud af, at prins Harrys rigtige navn er Henry," har en person skrevet.

"Hvis I godt, at prins Harrys rigtig navn er Henry? Fordi det har jeg vitterligt først fundet ud af, da jeg så Archies fødselsattest (spørg mig ikke hvorfor), og hele mit liv har været en løgn," lød det fra en anden.

"Jeg fandt først ud af i dag, at prins Harrys rigtige navn er Henry. Altså, Harry er et øgenavn. Hvordan kan Harry været et øgenavn?" skrev en tredje.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig