Marcus Knuth bliver ordfører: "Det skal være sværere at blive dansk statsborger"

04/12/2019

Christian Granhøj Skouboe

Rasmus Jarlov overlader sit ordførerskab til partiets nyeste folketingsmedlem Markus Knuth, der vil arbejde for, at der ikke deles danske statsborgerskaber ud "til højre og venstre". Foto: Det Konservative Folkeparti
I fredags blev Marcus Knuth præsenteret som nyt folketingsmedlem hos Konservative, og i dag kan gruppeformand Mai Mercado fortælle, hvilke ordførerskaber Marcus Knuth har fået tildelt.

Mest læste i dag

Knuth får lov til at fortsætte i et af de politiske emner, der også optog ham meget i hans tid som folketingsmedlem for Venstre. 

"Jeg er glad for at kunne præsentere Marcus Knuth som ny ordfører for udlændinge, integration og indfødsret. Marcus Knuth er stærkt forankret i udlændingepolitikken og vil blive en stærk konservativ stemme i udlændingedebatten," siger Mai Mercado.

Marcus Knuth har selv begrundet sit skifte med netop ønsket om en hårdere udlændingepolitik, og han er derfor taknemmelig for sine nye ordførerskaber.

"Det skal være sværere at blive dansk statsborger, især hvis man er blevet dømt for vold. Det Konservative Folkeparti ønsker, at man skal til en screeningsamtale, så vi ikke bare deler statsborgerskaber ud til højre og venstre, uden at vi har kontrol over det. I forhold til hvad Venstre står for på udlændingeområdet, så går mit nye parti skridtet videre. Derfor føles det helt rigtigt, at kunne varetage udlændingeområdet for Det Konservative Folkeparti nu, siger Marcus Knuth i en pressemeddelelse. 

Det er Rasmus Jarlov, der giver ordførerskaberne fra sig. Men det har han det godt med, da han og Marcus Knuth er enige om udlændingepolitikken.

"Marcus og jeg står for fuldstændig den samme linje, og derfor er jeg virkelig glad for, at Marcus kan tage udlændingeområdet for os. Han var en meget markant og kompetent udlændingeordfører for Venstre, og han er en stor styrkelse af vores hold," siger Rasmus Jarlov, der er gruppenæstformand, finans- og reformordfører, skatteordfører, Grønlands- og Færøerne-ordfører.

Om politikeren Marcus Knuth

  • Marcus Knuth er 43 år gammel. Han er gift med Josephine Nissen Knuth.
  • Han er søn af forfatteren Helle Stangerup og lensgreve Adam Wilhelm Knuth af Knuthenborg.
  • Marcus Knuth fik 9.523 personlige stemmer ved seneste folketingsvalg.
  • Marcus Knuth har arbejdet som seniorrådgiver for Udenrigsministeriet i Danmarks indsats i Syrien og for Udenrigsministeriets Afghanistan-indsats.
  • Marcus Knuth har en bachelor i økonomi fra University of Virginia i USA og har siden taget en mastergrad i Business Administration og Public Administration, hvoraf sidstnævnte er læst på Harvard University.

Anbefalet til dig