Mareridt på folkeskole: 9-årig pige udsat for voldtægt og overgreb af jævnaldrene

Af: Mie M.B

|

12/02/2024

Genrefoto. Foto: Shutterstock
Genrefoto. Foto: Shutterstock
Skolen har forsøgt at indføre flere foranstaltninger, men det er ikke nok for forældrene

Mest læste i dag

En gruppe forældre ved Borup Skole i Køge står sammen i bekymring og frustration over skolens håndtering af alvorlige sager om vold og seksuelle overgreb blandt eleverne. Problematikken, som har stået på i cirka to år, involverer børn i alderen 6 til 11 år og har nu fået fornyet opmærksomhed, efter at flere forældre er trådt frem. Det skriver TV2.

En af de mest hjerteskærende beretninger kommer fra en mor til en niårig pige, der blev voldtaget af en jævnaldrende elev. "Mor, jeg tror, jeg har en baby i maven," sagde pigen en aften, hvilket afslørede det mareridt, hun havde levet i. Ikke kun blev pigen udsat for seksuelle overgreb, men hun var også blevet truet på livet, hvilket forhindrede hende i at søge hjælp. "Det er et helvede," udtaler moren, som indtil har insisteret på, at datteren skulle i skole, uden at vide hvad der foregik bag kulisserne.

Skolens ledelse har indført tiltag såsom "tissemakkere" og forbud mod at eleverne leger eller læser alene, men dette har ikke beroliget forældrene. En gruppe på 75 forældre har i et fælles brev til skoleledelsen og kommunen udtrykt deres dybe bekymring for børnenes sikkerhed og krævet handling.

Til trods for skoleleder Jakob Dalgas' forsikringer om, at skolen gør alt for at håndtere situationen, føler mange forældre sig ikke taget alvorligt. Rapporter om trusler, fysisk vold og seksuelle overgreb fortsætter med at komme til overfladen, og forældrene er bange for at sende deres børn i skole.

Den kollektive frustration kulminerede i et møde i Køge, hvor omkring 60 forældre mødtes for at diskutere situationen og formulere et brev til skolens ledelse og kommunen. "Vi er oprigtigt bekymrede, og vi kan ikke tolerere/acceptere, at vores børn ikke er trygge på skolen," står der i brevet.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig