Margrethe i ensom majestæt: Se to helt nye portrætter af dronningen

15/04/2020

Christian Granhøj Skouboe

Dronning Margrethe på et af de nye billeder. Foto: Per Morten Abrahamsen
I anledningen af dronning Margrethes fødselsdag har hoffet udgivet to nye portrætter.

Mest læste i dag

I morgen fylder dronning Margrethe år. Det fejrer Kongehuset ved, at de i løbet af ugen offentliggør en række nye portrætter af majestæten, som er taget af fotograf Per Morten Abrahamsen. 

De første tre portrætter blev udgivet tirsdag. De viser dronning Margrethe sammen med kronprins Frederik og prins Christian. Man ser blandt andet, hvordan dronningen ligger en arm omkring både sin søn og barnebarn, mens de smiler til kameraet. 

Du kan se tirsdagens portrætter lige her: 

Onsdag har hoffet offentliggjort to nye portrætter. Denne gang er det dronning Margrethe selv, som er i fokus. Billederne er taget på Fredensborg Slot. Slottet har altid betydet meget for både dronning Margrethe og prins Henrik, hvis urne er nedsat i den private del af Fredensborg Slotshave. 

Her kan du se de nye billeder:

 Foto: Per Morten Abrahamsen

Her ses dronningen i sit arbejdsværelse på Fredensborg Slot. Rummet, som også var arbejdsværelse for Dronning Ingrid, stod oprindeligt i hvidt og guld, men i 1999 fik Dronningen stuen malet om efter de oprindelige røde farver. ”Hvis man giver et lille rum en kraftig farve, så er det pludselig ikke så lille. Det ophæver begrænsningen i rummet,” har Dronningen tidligere fortalt om restaureringen af arbejdsværelset.

Foto: Per Morten Abrahamsen

Fredensborg Slot blev bygget af Frederik 4. som et jagt- og lystslot og blev indviet i 1722. På det andet billede sidder Dronningen i Havesalen, som gennem slottets 300-årige historie har dannet ramme om en række portrætter af den kongelige familie. Et af de mest kendte er Lauritz Tuxens store maleri af Christian 9. med Dronning Louise samt deres børn, børnebørn og svigerbørn.

 

Anbefalet til dig