Margrethe reagerer på krænkelser: "Hvis jeg har, har jeg fortrængt det"

26/10/20 10:00

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Efter en rum tids tavshed reagerer hun nu på den seneste tids mange sager om sexisme og krænkelser.

De seneste uger har Radikale været særdeles meget i vælten. Det startede med daværende politisk leder Morten Østergaards sager om upassende adfærd og fortsatte med den tumultariske magtoverdragelse til partiets nuværende politiske leder Sofie Carsten Nielsen. 

En, der har forholdt sig tavs under hele forløbet, er Margrethe Vestager. 

Den nuværende konkurrencekommisær i EU var som bekendt politisk leder for partiet fra 2007 til 2014. Mandag afviser hun dog over for TV2 News, at hun har kendt noget til krænkelser i partiet, mens hun selv var politisk leder og efterfølgende. 

Svært at være Radikal

Margrethe Vestager forklarer selv, at hun muligvis ikke har været så eksponeret over for krænkelser i partiet, da hun nåede en høj stilling i en relativt ug alder. Allerede som 25-årig var hun formand for Radikale, der på daværende tidspunkt hed Det Radikale Venstre. 

Lige nu er Morten Østergaard sygemeldt fra det politiske arbejde på Christiansborg. Han gav selv sin håndtering af sagen om en hånd på partikollegaen Lotte Rods lår skylden for, at han tog sin afgang. Siden er flere sager dukket frem. 

Østergaard var næstformand under Margrethe Vestager, inden hun fik job i EU. 

Vestager selv siger, at det har været nogle svære dage at være radikal i. 

"Det er svært at være radikal, det er det også for mig, men jeg kommenterer ikke ting, som jeg ikke har nogen andel i. Jeg har ikke oplevet det, og hvis jeg har, har jeg fortrængt det, men jeg har altid været rimelig langt fremme;" siger hun med henvisning til at hun både var partiformand og minister, inden hun fyldte 30 år.