Mark fik et selvforskyldt hjertestop: Nu advarer han

Privatfoto

Den unge Mark Rosenberg Hansen var tæt på at sige farvel til livet. Nu bruger han ulykken til at advare andre.

I løbet af det seneste år har tomme lattergaspatroner flydt rundt omkring i Danmarks gader, hvilket kommer efter, at mange unge hertillands er begyndt at bruge lattergas som rusmiddel. 

 

Lattergaspatroner har dog ledt til mange ulykker, hvilket de mange henvendelser Giftlinjen har modtaget vidner om, som kommer fra danskere, der har symptomer på skadevirkninger efter indtag af lattergas.

Læs også

Far omkom da han ville redde børn i land

Mark Rosenberg Hansen havde nær mistet livet efter at have indtaget lattergas, og nu advarer han andre unge mod at gøre det samme, som han gjorde torsdag aften, hvor den stod på hygge med vennerne, men som endte helt katastrofalt.

 

"Torsdag aften skulle blive et brag af en fest med EM fodbold og gode venner. Min aften endte dog brat, da jeg 23:50 faldt om med hjertestop. Årsagen? Lattergas…," skriver han indledningsvist i sit opslag på Facebook.

Mark skriver, at han i sin gymnasietid har indtaget lattergas få gange, men ikke mere end det. 

 

"Lattergas er ikke noget, jeg har brugt andet end få gange tilbage i gymnasietiden. Her florerede der historier om langsom kvælning, nerveskader og død. Ikke noget man nogensinde tror kan ske for en selv, fordi man bilder sig selv ind, at man har styr på det, som man laver - Men så skete det næsten for mig alligevel," skriver han. 

 

Han fik dog tilbudt lattergas, da han bevægede sig hjem fra byen, som han "i fuldskab og dumhed takkede ja til", hvilket medførte, at han fik hjertestop og lå bevidstløs. 

 

"Jeg blev genoplivet efter 5-8 minutter med hjertemassage og stød fra hjertestarter. I dag er jeg indlagt på hospitalet, har det under omstændighederne fint, men mangler stadig svar på diverse test omkring mulige varige skader af min handling."

 

Mark ønsker nu at sætte fokus på problemet, eftersom han bønfalder andre unge om ikke at falde i.

 

"Jeg var alt, alt for tæt på ikke at være tilstede på denne jord den dag i dag - Og derfor skriver jeg dette opslag i bøn om, at ingen andre skal udsættes for det samme som mig. Så hvis du selv bruger lattergas eller har en søster, bror, ven, veninde, søn eller datter som du ved eller mistænker at benytte lattergas, så brug min historie, del den med dem og få det stoppet…"

 

De unge sniffer eller indhalere lattergassen, hvilket giver et kort rus, som typisk varer 1-2 minutter, mens man oplever en sløvende effekt.

Læs også

21-årig mister livet ved påkørsel: Tre personer tilbageholdt

 

 

Læs også