Martin Brygmann får igen skarp kritik - men denne gang fra en mandlig kunstner

Nyheder
Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Martin Brygmann trækker overskrifter igen.

Lige nu læser andre også

Det er ikke gået nogens næse forbi, at Martin Brygmann har været meget i medierne på det seneste.

Efter DR-dokumentaren 'Sexisme i musikbranchen' kom ud, har han fået masser af kritik, da flere kvinder er stået frem omkring hans adfærd.

Og nu bliver flere mindre pæne ord sendt i hans retning.

Den danske rapper, TopGunn, hvis borgerlige navn er Oliver Gammelgaard Nielsen, fortæller nu offentligheden om en særlig situation med Brygmann i forbindelse med sit hit "6 Liter" fra 2015.

I Ekstra Bladets podcast 'Store Penge' afslører den populære rapper, at han var nødsaget til at dele en del af indtægterne fra sangen med Brygmann, som har været meget omtalt i medierne på det seneste.

Sagen er den, at TopGunns '6 Liter' indeholder linjer, som minder meget om noget fra Brygmanns 1997-hit 'For Kendt', som han skrev for duoen Lex & Klatten.

Helt konkret havde TopGunn taget teksten, 'jeg er for kendt til det her sted', mens den efterfølgende linje, 'jeg vil ha' alle klubbens damer med'.

Den sidste linje læner sig meget op ad Brygmanns tekst, 'jeg vil have andre kendte med'.

TopGunn var helt indforstået med, at det var på sin plads, at han skulle dele indtægterne med Brygmann - men at komikeren var en tand for grådig:

"Normalt, hvis du bruger noget fra andre kunstnere, så skal du jo cleare det. Det var der nogen i back end (baglandet, red.), der ikke liiiiige havde fået helt styr på. Og så var han (Martin Brygmann, red.) supergrådig og kørte generelt rigtig dårlig stil. Men altså - herregud," lyder det fra TopGunn.

Til spørgsmålet om, hvordan Brygmann kontaktede ham, afslører TopGunn, at alt foregik via mail:

"Nej, det var bare på mail. Men han var sgu lidt grådig. Det er fint nok, det er okay, men det er jo farligt, for så tager jeg DET med mig. Så når nogen gør det mod mig, kører jeg samme stil. Det er sådan lidt en ond cirkel."

Trods problemerne blev '6 liter' ikke fjernet fra diverse streamingtjenester. TopGunn og hans team betalte, hvad Brygmann krævede, og sagen blev afsluttet.

Anbefalet til dig