Mary deler vigtigt budskab og nyt billede af sine børn

Nyheder
Mary har mange vigtige mærkesager, men børn og kvinder i fattige lande arbejder hun hårdt for. Foto: Shutterstock
Det er ingen hemmelighed, at Marys vigtigste sager omhandler børn og kvinder. Hun har gennem sin egen fond støttet flere gode formål, og i et nyt opslag slår hun et slag for børn rundt omkring i verden.

Mest læste i dag

Mary er mor til fire, men hun er godt klar over, at hendes børn og mange andre danske børn vokser op i en noget mere rar hverdag end mange børn i resten af verden. Nu kommer Mary med et opråb.

Deler nyt billede af børnene

I et nyt opslag på Instagram dele Mary et billede af sine egen børn på vej til skole. Hun udtrykker, at de to ældste nu også er startet i skolen, og at familien glæder sig over, at alle deres fire børn nu er tilbage i skolen.

Mary forklarer samtidig hvor stor pris børnene sætter på strukturen og deres kammerater og lærere.

”I går startede vores to ældste børn i skole, så nu glæder vi os over, at alle fire børn er tilbage i skole. Jeg synes, at de har været gode til at håndtere det, der har været en meget anderledes hverdag. Men de er glade for at vende tilbage til alt det, de har savnet: Undervisningen, deres kammerater, lærerne, frikvartererne – kort sagt et skoleliv, der giver den struktur i hverdagen, som børn har fundet ud af, at de sætter pris på,” skriver Mary på Instagram.

Ikke alle er lige heldige⁣

Det er dog ikke kun rosenrøde historier fra livet i kongehuset, som Mary vil dele i opslaget, som har en noget mere alvorlig agenda.

Hun forklarer at UNESCO har vurderet, at skolelukningerne verden over har påvirket 70 % af alle verdens elever, hvilket især har betydning for pigerne i udviklingslandene.


”Men ikke alle børn i verden er så heldige. Jeg har læst, at UNESCO vurderer, at skolelukninger verden over på grund af Corona-krisen påvirker undervisningen for over 70 pct. af alle verdens elever.  Det har stor betydning for verdens børn, især piger og især i udviklingslandene. I forlængelse af mit møde med udviklingsministeren i sidste uge, er det tydeligt, at vi skal sikre uddannelse - også i krisetider. For uddannelse er vejen til en bedre fremtid for alle. For piger betyder en uddannelse konkret, at de har en større chance for at løfte sig ud af fattigdom, at de gifter sig senere, at de får færre og sundere børn, og at de har økonomisk frihed og kan bidrage til samfundet.

Kronprinsessen.,” skriver Mary på Kongehusets Instagram-profil.

Kronprinsessen sætter altså fokus på en af sine allervigtigste mærkesager i dette opslag.

 

 

 

 

 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig