Mary med fantastisk nyt: De næste tre uger går det løs

Foto: Shutterstock.com

Allerede i dag skydes det i gang.

Nu skyder Mary Fonden en helt ny kampagne i gang. Formålet er, at kampagnen skal hjælpe børn i kampen mod mobning.

 

I kampagnen sættes der nemlig fokus på de voksnes rolle i den forbindelse - de voksne har nemlig en yderst vigtig rolle, når det skal sikres at der er trygge, inkluderende fællesskaber blandt børn - også i kampen mod forebyggelse af mobning.

 

Derfor præsenterer kronprinsesse Mary i dag, en nye vigtige kampagne. Det sker i et nyhedsbrev, hvor hun takker alle der gør en professionel og målrettet indsats med børns fællesskaber.

"Børn har brug for trygge fællesskaber for at trives, udvikle sig og lære. Men et trygt fællesskab opstår ikke altid af sig selv, og i skoler, dagtilbud og fritiden spiller de voksne en afgørende rolle for, at fællesskabet bliver trygt og inkluderende – og for at mobning ikke opstår," står der om kampagnen på Mary Fondens hjemmeside.

Løfter en vigtig opgave

Det beskrives også, hvordan corona-nedlukningen har understreget hvor vigtigt det er, at arbejde med de trygge fællesskaber for børnene.

Corona-restriktioner, hjemmeskole og social afstand har understreget vigtigheden af arbejdet med det trygge børnefællesskab, men samtidig udfordret det. Mange børn, der i forvejen var på kanten af fællesskabet før nedlukningen, har fået det endnu sværere socialt, og andre har haft svært ved at bevare kontakten til kammerater under hjemsendelsen.

"Pædagoger, lærere og andre voksne, der arbejder med børn, løfter en meget vigtig opgave med at skabe gode betingelser for, at fællesskaberne børnene imellem kan blomstre, og at alle børn kan trives i dem. Det vil vi gerne sige en stor tak for," lyder det i den forbindelse fra kronprinsesse Mary. 

Der er desuden lavet en film i forbindelse med kampagnen, der fra barnets perspektiv viser hvor stor en betydning fællesskabet har - og hvor svært det er, hvis man føler sig uden for fællesskabet.

Den kan du se her.