Mary melder ud: Det bør være kernen i vores beslutninger

29/03/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock.com
Kronprinsesse Mary glæder sig til den dag, hvor det bliver endnu nemmere at tage det rigtige valg.

Mest læste i dag

I fredags var kronprinsesse Mary hovedtaler ved Fairgestivalen i Aarhus. Det er en messe der sætter fokus på bæredygtighed og klima - to ting som kronprinsessen har en stor interesse i. 

Samtidig har kronprinsesse Mary også en stor interesse inden for mode - og netop modeindustrien, går ikke hånd i hånd bæredygtighed. Mary bliver ofte rost i medierne, for hendes smukke påklædning, som indeholder både dyre beklædningsdele, men også tøj fra H&M og tøj som hun har haft i mange år - og bruger igen og igen.

SE & HØR interviewede kronprinsessen efter talen, hvor emnet faldt på tøjforbrug og bæredygtighed. Her spurgte bladet, om kronprinsessens selv var blevet mere bevidst om tøjforbrug de seneste år.

"Jaman bliver mere og mere bevidst om sit valg og sine handlinger. Og prøver at gøre det bedre. Jeg glæder mig til den dag, hvor der er et større udbud af produkter og løsninger, der gør det nemt at tage de rigtige valg," lød det i den forbindelse fra kronprinsesse Mary, som henviser til, at hun mener tøjindustrien skal blive bedre til, at skabe bæredygtig mode. 

Skal være kernen i vores beslutninger

På messen talte Mary også om, at vi skal arbejde bedre sammen om dette formål, på trods af landegrænserne.

"Bæredygtighed handler om, hvordan vi kan passe på kloden, så den ikke tager skade af vores måde at leve på. Eller som Grønland-rapporten så tidligt som i 1987 formulerede det: “Hvordan man opfylder den nuværende generations behov uden at bringe fremtidens generationers muligheder for at opfylde deres behov i fare.” Men hvordan sikrer vi det? Det kræver i hvert fald, at verden arbejder sammen på tværs af de menneskeskabte grænser," lød det fra Mary.

Kronprinsesse Mary mener, at bæredygtighed skal være kernen i alle vores beslutninger og handlinger.

Defor bør vi alle blive bedre til, at gøre en forskel i vores personlige valg og handlinger. Således at vi bliver kloagere grønnere og mere innovative og visionære i vores tanker.

Mary gav også udtryk for, at hun var meget glad for, at være tilbage i Aarhus og på arbejde igen.

I lang tid har kalenderen i Kongehuset været noget mere tom end vanligt, da coronavirussen har spændt ben for en lang række arrangementer - men nu er der opgaver som både kronprins Frederik og kronprinsesse Mary er ude til igen.