Mary og Frederik bekræfter: Nu sker det endelig

18/3/22 10:46

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Nu kan kronprinsparret bekræfte, at det endelig vil ske.

Grøn energi (offshore vind-energi, Power-to-X, fjernvarme og energieffektivitet) og digital sundhed (medicinsk teknologi og internetbaserede løsninger) er i fokus, når Deres Kongelige Højheder Kronprinsen og Kronprinsessen sammen med en større dansk erhvervsdelegation den 20.-21. juni 2022 besøger Nederlandene. Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Besøget skulle egentlig have fundet sted 2.-3. november 2020, men grundet coronapandemien måtte de udskyde deres vigtige møde.

Foto: Instagram/@detdanskekongehus

Foto: Instagram/@detdanskekongehus

Formålet med fremstødet er at understøtte danske virksomheders vækst og position på det nederlandske marked samt at befæste de nære relationer mellem Danmark og Nederlandene.

Kronprinsparret vil under besøget i Nederlandene blandt andet deltage i en erhvervskonference i Haag og i besøg til store nederlandske virksomheder og forskningsinstitutioner i Rotterdam og Leiden. Kronprinsparret vil endvidere deltage i en officiel middag med gæster fra danske og nederlandske virksomheder og organisationer.

Grøn energi
Nederlandene står over for en stor grøn omstilling i energisektoren, som bakkes op af en national klimaaftale. Derudover har det aktuelle behov for at gøre Europa uafhængigt af russisk gas, understreget relevansen af både fjernvarme og energieffektivitet, da 88 pct. af private hjem i Nederlandene opvarmes med naturgas.

I 2021 stod vedvarende energi for ca. 33 pct. af Nederlandenes forbrug. Målet i 2030 er 70 pct. vedvarende energi, der primært skal leveres fra havvindmøller. Energiøer, der kombinerer vind-energi og hydrogenproduktion og andre Power-to-X teknologier, er, som i Danmark, på tegnebrættet efter 2030.

Danmark og Nederlandene er begge lande med ambitiøse klimapolitikker, og vi har meget at lære af hinanden, når det gælder innovative og fremtidssikrede løsninger på de samfundsmæssige udfordringer, vi står overfor, ikke mindst på klimaområdet.

Digital sundhed
Sundhedsindustrien i Nederlandene arbejder hen mod digitaliserede løsninger støttet af ny lovgivning vedr. elektronisk dataudveksling i sundhedssektoren.

I Nederlandene er der en stærk tradition for innovation og brug af nye teknologier. Nederlandene har både stærke Health Tech og Med Tech hubs, og mange af verdens største Med Tech firmaer findes på det hollandske marked.