Mary sætter ord på stor sorg: "Min verden gik i stå"

30/01/2020

Christian Granhøj Skouboe

Kronprinsesse åbnede tidligere på ugen op for en ellers privat sag. Foto: Shutterstock
Kronprinsessen delte en personlig beretning ved et arrangement, der har til formål at nedbryde tabuet om død og sorg.

Mest læste i dag

Kronprinsesse Mary var kun blot 25 år gammel, da hun stod ansigt til ansigt med en af de store livsomvæltninger, der kan skubbe de fleste mennesker ud af kurs. Nemlig en forældres død. I kronprinsessens tilfælde var det hendes mor - Henriette Donaldson - der gik bort. Det fortæller dagbladet B.T.

Kronprinsessens mor var født i Skotland og døde i 1997. Hun var gift med Marys far, John Donaldson, fra 1963 og frem til sin død. De fik fire børn sammen. Således kan man levende sætte sig ind i, at det har været et kæmpe chok for hele familien, da hun ikke var her længere. 

Netop den sorg satte kronprinsesse Mary ord på, da hun talte ved arrangementet tidligere på ugen. 

"Da jeg mistede min mor, stod jeg tilbage med følelsen af, at min verden gik i stå, mens alle andres liv gik videre. Det gjorde, at jeg følte mig meget alene med min sorg," fortalte kronprinsessen - ifølge B.T. - fra talerstolen.

Arrangementet var stablet på benene i samarbejde med kronprinsesses velgørenhedsorganisation Mary Fonden, der havde været medarrangør af en mediekonkurrence, hvor folkeskoleklasser fra hele landet kunne beskrive deres oplevelser med sorg og død. En af de vindende klasser havde lavet et rørende projekt, der handlede om, da deres klasselærer tabte kampen mod kræften. 

Anbefalet til dig