Marys store savn: Må ikke se familien

17/10/20 07:08

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Kronprinsesse Mary har ikke mulighed for at se sin familie, og savnet er stort.

Marys familie er spredt ud over hele verden. Det er noget, som hun for alvor mærke til i denne tid, hvor savnet ved at bo langt fra sin familie cementeres.

Til december er det intet mindre end tre år siden, at Mary og Frederik besøgte Marys australske familie, og i denne forbindelse holdt juleferie. Det skriver SE & HØR.

På dette tidspunkt er det sommer i det australske, hvorfor kronprinsparret forsøger at nyde godt af det gode vejr, ved at holde ferie i december. I de seneste år er det dog ikke noget, der har været tid til.

Ligeledes er det begrænset, hvor meget Marys søskende, John Donaldson, Jane Stephens og Patricia Bailey har været i Danmark. Hendes to søstre bor på øens Tasmanien, mens John er bosiddende på det australske fastland.

Derfor er det ikke utænkeligt, at en rejse til kronprinsessens hjemland kunne have været planen for kronprinsfamilien. 

Indrejseforbud i Australien

En sådan rejse har dog lange udsigter. Efter udbruddet af coronapandemien lukkede store dele af verden ned i marts. I denne forbindelse valgte Australiens premierminister, Scott Morison, den mest restriktive tilgang.

Han har ganske enkelt forbudt udenlandske statsborgere adgang til landet. Desuden er der tilmed blevet begrænset indrejse for australske statsborgere.

Kronprinsessen er ikke længere australsk statsborger, da hun afleverede sit pas, i forbindelse med, at hun blev gift med Kronprins Frederik tilbage i 2004.

For kort tid siden blev det australske indrejseforbud endda forlænget helt indtil slutningen af 2021.

"Og det er en forudsætning, at en vaccine skal være tilgængelig i slutningen af 2021," siger finansminister Josh Frydenberg, da han bliver spurgt om en eventuel åbning for indrejse, ifølge Ritzau.

Har et stort savn til Australien

Dette er selvfølgelig ensbetydende med, at det er usandsynligt, at kronprinsparret kan tage på juleferie i Australien i år. Derfor må Mary nøjes med at se og tale med sin australske familie over FaceTime.

Og det netop på sådanne tidspunkter, og når hun rejser til hjemlandet, at hendes savn er størst.

"Så savner jeg pludselig dufte og syn. Det, som jeg plejede at gøre. Eller et særligt sted. Men når jeg er i Danmark, savner jeg ikke de ting," siger hun til Ud & Se.

Der er dog også andre ting, hun savner ved hendes hjemland.

"Sproget. At høre det. Australsk er så billedrigt og humørfyldt. Det er ikke så højtideligt. Den måde, australierne taler på, er faktisk ret sjov. De kan stå der og sige noget, som er så fuld af humor og sarkasme. Hvis en person har haft en hård morgen, kan man for eksempel sige: 'She had a face like a dropped pie'," har hun også udtalt.

Far i Skotland

Det er ikke blot hendes søskende, som hun ikke har set i lang tid. Det er også lang tid siden, at hun har vist sig med sin far, John Donaldson, der i dag er 79 år gammel.

Sidst kronprinsfamilien viste sig offentligt med John Donaldson var i julen 2018, hvor han og hans kone Susan var med til Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums Børnekors julekoncert.

Allerede dengang var det tydeligt, at Marys far var en ældre herre, da hun måtte hjælpe sin far med at komme ind i det gamle radiohus på Frederiksberg, skriver SE & HØR.

I dag bor Marys far i Skotland, hvorfor rejseafstanden er knap så lang, når hun skal besøge sin far. Dog har coronakrisen medført, at der er risiko forubndet med at rejse til de britiske øer.

I og med, at John er næsten 80 år, er han i risikogruppen for covid-19, hvorfor Mary og resten af familien er nødt til at tage sine forholdsregler. Derfor må det – uden tvivl – være en hård periode fyldt med savn for Mary.