Matador-stjerne gået bort

Niels Martin Carlsen (til højre) i rollen som Daniel Skjern Matador-afsnittet ved navn Hr. Stein. Foto: DR
Tirsdag står det klart, at endnu en af stjernerne fra Matador er gået bort.

Mest læste i dag

Familien til Niels Martin Carlsen, der spillede den forsigtige men viljefaste Daniel Skjern i Matador er gået bort. Han blev 69 år gammel. Det fortæller ugebladet Her & Nu, der har fået den triste nyhed bekræftet af den efterladte familie. 

Niels Martin Carlsen blev bisat i fredags. Det skete i dybeste stilhed, ifølge ugebladet. 

Forud for sin tid

Tv-serien Matador blev næsten fra første færd et fænomen i Danmark, der lagde gaderne øde, fordi de fleste sad bænket foran tv'et uge efter uge. Serien følger den driftige forretningsmand Mads Skjern, der - sammen med sin søn Daniel - ankommer til den lille soveby Korsbæk og puster lidt liv i borgerskabet og handelslivet på samme tid. 

Det var Niels Martin Carlsen, der spillede rollen som den voksne Daniel. På mange måder var karakteren forud for sin tid, da Daniel Skjern var homoseksuel. På daværende tidspunkt var det ikke normen, at andre seksualiteter var repræsenteret på tv. 

Efter serien fortsatte Niels Martin Carlsen sit virke på teateret, indtil han udviklede sceneskræk i slutningen af 1980'erne. Siden da har han ernæret sig som selvstændig taxavognmand i København. 

 

 

Anbefalet til dig